Προτιμούν να βαφτίσουν τρομοκρατία τη βία που γέννησαν !!!


Οικολογικός εξτρεμισμός !

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την πρώτη σοβαρή ενέργεια  οικολογικού εξτρεμισμού που καταγράφεται στη χώρα. Είναι απλό και εύλογο να «καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται», είναι όμως πολύ ρηχό και πρόχειρο να κάνεις μόνο αυτό, όταν δεν μπορείς να αναλύσεις την αιτία του φαινομένου.
 Οι νόμιμος και μαζικός οικολογικός Aκτιβισμός, από πολίτες που θεωρούν ότι στο όνομα της ανάπτυξης γίνονται οικολογικά εγκλήματα (στη φωτογραφία πως έγινε το δάσος ορυχείο μέσα σε δύο μήνες), καθίσταται ανεπαρκής και αναποτελεσματικός από τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους που συνήθως συντάσσεται με τα επενδυτικά συμφέροντα άνευ «περιβαλλοντικών όρων».
                                                     Θεωρητικά και μόνο λοιπόν η ακτιβιστική και πολιτική δράση είναι επαρκής για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. 
 Στην πραγματικότητα ουδενός ιδρώνει το αυτί και τότε κάποιοι που δεν μπορούν να «συμμορφωθούν εις τας υποδείξεις» ωθούνται να γίνουν οικολογικοί τρομοκράτες.

Στην περίπτωση της Χαλκιδικής ξυπνούν μνήμες της Κορσικής όταν προ εικοσαετίας οι ντόπιοι ανατίναζαν ξενοδοχειακές μονάδες και υπερπολυτελείς κατοικίες που ανεγείροντο πάνω σε ακτές και άλλους βιοτόπους. Μόνο που εκεί υπήρχε (και υπάρχει) και ένα κίνημα απόσχισης της Κορσικής από την μαμά Γαλλία.
   Κατά τον Bron Taylor μάλιστα, καθηγητή του University of Wisconsin στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας που έχει ασχοληθεί με τον όρο, οι «Οικολόγοι τρομοκράτες» έχουν  τρεις αρχές:
Α. Τα οικοσυστήματα έχουν έμφυτη αξία που δεν μπορεί να κριθούν με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες,
Β. Η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί τη γη σε καταστροφή, 
Γ. Η πολιτική δράση είναι «πολύ λίγη» για συνολικές κοινωνικές αλλαγές.
Είναι όμως λύση τα όπλα;
Σαφέστατα όχι. Βία είναι και τα δακρυγόνα της ΕΛ.ΑΣ μέσα στα ΙΧ των διαδηλωτών στις Σκουριές, βία είναι και οι δεμένοι πισθάγκωνα και περιλουσμένοι βενζίνη  φρουροί του εργοταξίου. Η βία γεννά βία. Δεν φέρνω κουκουβάγιες στην Αθήνα, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Όπως επίσης δεν μπορώ να το κρύψω.
Η θέα ενός ξηλωμένου δάσους και των μολυσμένων υδάτων με ενοχλεί περισσότερο από 5 καμμένες μπουλντόζες που θα εξορύξουν τον «εθνικό πλούτο» για να τον στείλουν στον …Καναδά ή όπου αλλού.
Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη έχει τρεις άξονες. Την κοινωνία το περιβάλλον και την οικονομία. Αυτοί που μας κυβερνούν αγνοούν τους δύο πρώτους.
Και δεν έχουν και καμμία ευαισθησία να ασχοληθούν με αυτούς.
Προτιμούν να βαφτίσουν τρομοκρατία τη βία που γέννησαν.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...