Αίγινα Πορεία Ελπίδας- Walk of hope !

ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(;)
Αίγινα Πορεία Ελπίδας - Walk of hope - Facebook
Από το aeginalight.gr
Η ανάρτηση στο FB γράφει τα εξής:
Ένας συμπολίτης μας, κάτοικος της Αίγινας εδώ και 25 χρόνια, ο Πέτρος Δρόσος ξεκινά σε λίγες ημέρες ένα ταξίδι ελπίδας, αγάπης και προσευχής, στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, για να εκπληρώσει ένα τάμα στην Παναγία.
 Ένα τάμα στο πνεύμα της αγάπης, της συγχώρεσης και μιας ευχής για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για ολόκληρο τον κόσμο. Η πορεία του, που την ονόμασε «Πορεία Ελπίδας», θα ξεκινήσει από το νησί μας, από το μοναστήρι του αγίου Νεκταρίου και θα καλύψει περπατώντας περισσότερα από 800 χιλιόμετρα διαδρομής μέχρι τη μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Εκεί, σε ένα παρεκκλήσι της μονής, «λάμπει ως πολύφωτος σελήνη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ιστορικό, από το 1646, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Γοργοϋπηκόου», προς την οποία έγινε και το τάμα.
Η ιστορία της Πορείας Ελπίδας δεν είναι μεγάλη.
Μια κουβέντα με μια φίλη τη Σταθώ δυόμισι χρόνια πριν, η αναφορά στην Παναγία και στη θαυματουργή εικόνα της και μετά μια «υπόσχεση», από αυτές που όταν δίνονται μπορεί να αλλάξουν τη ζωή του καθενός, που πηγάζουν από τα βάθη της καρδιάς μας και που αντανακλούν την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν με το Θείο και να βιώσουν την πνευματικότητα μέσα τους. Έτσι και ο Πέτρος, υποσχέθηκε τότε, να πάει με τα πόδια στην Παναγία του Όρους και να ανάψει ένα κεράκι στη χάρη της. Σιγά σιγά, η ιδέα ωρίμασε κι έφτασε σήμερα η ώρα να γίνει η υπόσχεση πράξη, ξεκινώντας - από πού αλλού - από τον άγιο Νεκτάριο, τον προστάτη άγιο του νησιού μας και το μοναστήρι του.
Ο ίδιος δεν ζητά παρά την αγάπη μας και αυτή σκοπεύει να μεταδώσει κατά μήκος της διαδρομής. Διασχίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, βάζει όπως λέει, «το πρώτο πετραδάκι», ελπίζοντας η πορεία αυτή να γίνει - και γιατί όχι? - ένα μόνιμο ετήσιο προσκύνημα, που θα ενώνει την Αίγινα με το Περιβόλι της Παναγίας. Μια πορεία προσευχής και ενδοσκόπησης για τους ανθρώπους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε ένα τμήμα ή και σε ολόκληρη την διαδρομή. Ένας μεγάλος περίπατος αφιερωμένος στην πνευματικότητα που τόσο έχει παραμεληθεί στις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τις πόλεις και τα όμορφα χωριά της Ελλάδας, σε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.
Απλά και με αγάπη, ο συμπολίτης μας χαιρετά ξεκινώντας το ταξίδι του τις οικογένειες της Αίγινας. Απευθυνόμενος σε όποιον θα ήθελε να διαβαστεί μια ευχή του στην Παναγία, για όσους έχουν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους προβλήματα υγείας, δεσμεύεται να την μεταφέρει. Ας γράψουν λοιπόν οι πιστοί το όνομά τους σε ένα χαρτί, «υπέρ υγείας» και ο Πέτρος θα φροντίσει να φτάσει εκεί που πρέπει.
Το μόνο που ζητά ο ίδιος από εμάς, συνοψίζεται σε μία του φράση:
«προσευχηθείτε να φθάσω…».



Πρόκειται για ένα τάμα, μία υπόσχεση πίστης, κάτι που ωρίμασε σταδιακά στην σκέψη του κυρίου Πέτρου Δρόσου και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσει. Ο κύριος Δρόσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ότι για να εκπληρώσει το τάμα του θα περπατήσει περίπου 780 χιλιόμετρα, από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Ουρανούπολη. Υπολογίζει ότι θα μπορεί να περπατά 25 χιλιόμετρα την ημέρα και θα είναι στον προορισμό του μετά από 30 περίπου ημέρες. Η "Πορεία Ελπίδας", όπως έχει ονομάσει αυτό το ταξίδι ο κύριος Πέτρος Δρόσος θα ξεκινήσει το Σάββατο από το ναό του Αγίου Νεκταρίου και περπατώντας θα φτάσει μέχρι το λιμάνι της Αίγινας. Από εκεί το πλοίο θα είναι το μοναδικό μέσο που θα χρησιμοποίησε στη διαδρομή του, καθώς όλη η απόσταση θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο με τις δικές του δυνάμεις. Είναι "σκληρό" το τάμα του παραδέχεται, αλλά εξηγεί ότι κατά την προσωπική που του πορεία στη ζωή, αυτή τη στιγμή χρειάζεται μία βοήθεια που δεν μπορεί να του τη δώσει κανένας. Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter
Ο ίδιος θα επιθυμούσε αυτό το ταξίδι να γίνεται κάθε χρόνο, να συγκεντρωθούν και άλλοι άνθρωποι γύρω του και η "Πορεία Ελπίδας" να γίνεται σε ετήσια βάση. Μάλιστα σημειώνει ότι όσοι κάτοικοι του νησιού το επιθυμούν μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί με τα "υπέρ υγείας" ονόματα και εκείνος θα τα μεταφέρει στη μονή που θα επισκεφθεί στο Άγιος Όρος. Για την "Πορεία Ελπίδας" έχει ενημερωθεί η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ώστε να γνωστοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας τα σημεία από τα οποία θα περάσει ο κύριος Δρόσος, αλλά και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Είναι αρκετά σημαντικό ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την πορεία που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν αν χρειαστεί κάτι. Στην Αίγινα θα υπάρχει μία τετραμελής ομάδας υποστήριξης με την οποία ο κύριος Δρόσος θα επικοινωνεί κάθε τέσσερις ώρες. Μαζί σχεδίασαν την πορεία της διαδρομής, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπόψιν οι χειμερινές συνθήκες. Το τηλέφωνο του κυρίου Δρόσου είναι: 6983586840, χαριτολογώντας λέει ότι όλο και κάποιος Αιγινήτης θα βρίσκεται κάπου κοντά από τα σημεία που θα περάσει σε αυτή την "Πορεία Ελπίδας".  Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μία επιστολή για την "Πορεία Ελπίδας" κλείνει έτσι: "Το μόνο που ζητά ο ίδιος από εμάς, συνοψίζεται σε μία του φράση: προσευχηθείτε να φθάσω".
Αν πρέπει να πάρω θέση, θα είναι η εξής: Πέτρο, καλό σου ταξίδι, και καλό γυρισμό. Μακάρι να βρεις τα μισά απ' όσα ονειρεύεσαι στο οδοιπορικό σου. Βικτώρια Τράπαλη

.... και γιατί όχι ΌΛΑ ?
Γρ. Μαλτέζος

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...