Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας "Χώρα με κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον είναι δυο φορές φτωχή."



Πολιτκή Κίνηση Αίγινας

Η 22η Μαΐου τιμάται εδώ και 19 έτη ως Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της για την οικολογική ισορροπία του πλανήτη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας. 

Η διαρκώς εντεινόμενη οικονομική και περιβαλλοντική κρίση αποδεικνύει σε πόσο μάταιες κατευθύνσεις αναπτύχθηκε η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο και πόσο αναγκαία είναι η άμεση στροφή της σε πράσινη κατεύθυνση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούμε ότι στη χώρα μας, δυστυχώς, το μήνυμα δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό. Πέρα από τις καταστρεπτικές για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ακόμα και σήμερα που οι πολίτες αγωνιούμε για ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις διεξόδου από την κρίση, από τις συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων που διεκδίκησαν και διεκδικούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στο περιβάλλον και στην οικονομία που δημιουργεί η προστασία και η ορθή διαχείρισή του. 
Αντιθέτως, η πολλά υποσχόμενη από μερικά κόμματα «ανάπτυξη», συνδυασμένη απόλυτα με μεγάλης κλίμακας μη αναστρέψιμες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, υπονομεύει για πάντα την ποιότητα ζωής μας αλλά και ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες και χιλιάδες θέσεις εργασίας.  

Στη νέα χίμαιρα της ανάπτυξης των μεγάλων επενδυτών οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιπροτείνουμε την οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, αναπτυξιακή πρόταση απόλυτα ρεαλιστική που αξιοποιεί τους φυσικούς μας πόρους χωρίς να τους εξαντλεί, δημιουργεί θέσεις εργασίας για όλες τις κοινωνικές ομάδες των πολιτών σε ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες (παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμός, προστασία περιβάλλοντος) και στηρίζει τη δημιουργία συμμετοχικών εταιρικών σχημάτων (συνεταιρισμοί, κοινωνικές επιχειρήσεις, κ.ά.).   

Παράλληλα, ζητούμε να τεθεί ισότιμα με τα άλλα θέματα στην ατζέντα των πολιτικών συζητήσεων η θέση των κομμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας για να αποτελέσει έτσι κριτήριο επιλογής ψήφου στις επόμενες εκλογές.  

Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι χώρα με κατεστραμμένη οικονομία μπορεί να ορθοποδήσει.  

  • Χώρα με κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον είναι δυο φορές φτωχή.

Πολιτκή Κίνηση Αίγινας
Συντονιστές:
Γρηγόρης θ. Μαλτέζος, maltezos@gmail.com
Ματθαίος Πολυκράτης, matpol27@gmail.com
-- 

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...