Οικολόγοι Πράσινοι: Όλα τα κόμματα δηλώνουν ξαφνικά «πράσινα»

Οικολόγοι Πράσινοι: Όλα τα κόμματα δηλώνουν ξαφνικά «πράσινα»

«Η αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθούμε δεν έχει μέλλον, όπως αποδεικνύεται από την κρίση στην οποία έχουμε οδηγηθεί, κρίση που είναι ταυτοχρόνως οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική/κλιματική», σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας ήταν στο περιθώριο των πολιτικών μέχρι σήμερα», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του κόμματος και τονίζονται τα ακόλουθα:

«Η ευαισθητοποίηση σημαντικού κομματιού της κοινωνίας αλλά και η αυξανόμενη πίεση στο πολιτικό σύστημα από την παρουσία των Οικολόγων Πράσινων οδηγεί σε αλλαγές. Όλα τα πολιτικά κόμματα αναγκάζονται να δηλώσουν ξαφνικά…πράσινα! (ακόμα και σε …πλαστικές προεκλογικές φιέστες). Αυτό είναι μια απόδειξη ότι μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική και να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής την προστασία του περιβάλλοντος και τις πράσινες λύσεις.

Αν αξιολογήσουμε με αξιόπιστους δείκτες τα αποτελέσματα της οικονομικής δραστηριότητας θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε πάρει εντελώς λάθος δρόμο. Επείγει να αλλάξουμε κατευθύνσεις στην οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, να υιοθετήσουμε πράσινες/καθαρές μορφές παραγωγής κοινωνικά υπεύθυνες και να γίνουμε κριτικοί καταναλωτές.

Για να είναι Μέρα Περιβάλλοντος κάθε μέρα, χρειάζεται να αλλάξουμε τις πολιτικές, ιδιαίτερα στη χώρα μας, και να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά που θυσιάζει μεταξύ άλλων και το περιβάλλον, να πιέσουμε για μια πραγματικά υπεύθυνη και αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική (με τη δημιουργία ενός ισχυρού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας και την ενδυνάμωση των μηχανισμών εφαρμογής της περιβαλλοντικής πολιτικής ως πρώτο βήμα), καθώς και να ενσωματώσουμε την περιβαλλοντική/κλιματική και κοινωνική διάσταση σε όλες τις άλλες πολιτικές.

Δημοσίευση σχολίου