ΦΙΛΑ ΜΑΤΕΡ ΑΙΓΙΝΑ [Αίγινα, Αγαπημένη Μητέρα] - Πίνδαρος, Λυρικός Ποιητής
Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα.
Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα. |
Με εισηγητές την κυρία Βάλια Καραγιάννη Μαλτέζου, αρχιτέκτονα μηχανικό και τον κύριο Γρηγόρη Μαλτέζο, ενεργειολόγο μηχανικό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο εντευκτήριο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης ομιλία με θέμα: "Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα". Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Γιώργος Μουτσάτσος. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κύριος Μαλτέζος μίλησε στο Aegina Portal για το περιεχόμενο της εισήγησης του: "Σήμερα μας κάλεσε ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Κυψέλης για να συζητήσουμε για την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικολογική δόμηση για όλη την Αίγινα. Εγώ θα αναπτύξω θέματα που αφορούν τη δουλειά μου, δηλαδή την ενέργεια και το περιβάλλον. Πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον για αυτούς που θα ακούσουν και τη συζήτηση που θα γίνει μετά. Ο στόχος είναι κατά το δυνατόν να αλλάξει η όψη της Αίγινας, προς το καλύτερο και το πιο οικολογικό". Από την πλευρά της η κυρία Βάλια Καραγιάννη Μαλτέζου είπε: "Ένα από τα θέματα που θα ασχοληθούμε θα είναι η οικολογική δόμηση σε σχέση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική η οποία βασικά είναι οικολογική. Θα δείξουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους ένα σπίτι μπορεί να γίνει οικολογικό και ταυτόχρονα να είναι και παραδοσιακό. Στη συνέχεια με ερωτήσεις και απαντήσεις θα μπούμε σε κάποια θέματα πιο εμπεριστατωμένα". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης, εκπρόσωποι φορέων καθώς και φίλοι του Συλλόγου που ήθελαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες της οικολογικής δόμησης στην Αίγινα. Ευχαριστούμε τους εισηγητές κυρία και κύριο Μαλτέζο που μας διάθεσαν το αρχείο της παρουσίασης για ελεύθερη μεταφόρτωση από το Aegina Portal. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. |
Διακόσια+ χρόνια οι Αιγινήτες μας στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου !
«ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ» Γλυπτά από τον Ναό της Αφαίας. Γλυπτοθήκη Μονάχου
Οι κλεμμένοι «Αιγινήτες» στο Μόναχο. Το ιστορικό της αρπαγής.!
Έγχρωμη αναπαράσταση γλυπτών του δυτικού αετώματος του ναού της Αθηνάς Αφαίας στην Αίγινα
«Τη δεύτερη ημέρα,ένας από τους εργάτες που έσκαβε στο εσωτερικό κλίτος συνάντησε ένα κομμάτι μάρμαρο της Πάρου, το οποίο τράβηξε την προσοχή του, γιατί όλο το κτίσμα ήταν από πέτρα. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για το κεφάλι ενός πολεμιστή με περικεφαλαία,καθ΄όλα τέλειο.Κειτόταν με το πρόσωπο προς τα επάνωκαι,καθώς ταχαρακτηριστικά αποκαλύπτονταν βαθμιαία,δεν μπορείτε να φανταστείτε τον βαθμό της έκστασης και της συγκίνησης που νιώθαμε. Ενα τελείως νέο κίνητρο έδινε συγκεκριμένη τροπή στη δουλειά μας.Δεν άργησε να ξεφυτρώσει και άλλο κεφάλι,ύστερα ένα πόδι και τελικώς ανακαλύψαμε κάτω από τα γκρεμισμένα τμήματα του ναού όχι λιγότερα από 16 αγάλματα και 13 κεφάλια, χέρια, πόδια κ.λπ.».
Ηταν Απρίλιος του 1811 όταν συνέβαιναν αυτά που περιγράφει ο βρετανός αρχιτέκτονας Τσαρλς Ρόμπερτ Κόκερελ στον ναό της Αφαίας στην Αίγινα. Μαζί με τον βαρόνο Χάλερ του Χάλερσταϊν, επίσης αρχιτέκτονα και αρχαιολόγο στην υπηρεσία του βασιλιά της Βαυαρίας, έναν ακόμη βρετανό αρχιτέκτονα, τον Τζον Φόστερ, και τον ζωγράφο Γιάκομπ Λινκ είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα για την Αίγινα προκειμένου να μελετήσουν τον ναό του Πανελληνίου Διός, όπως θεωρούσαν τότε το ιερό της Αφαίας.
Σπάρτη: Εταιρεία Λαϊκής Βάσης διαχείρισης Απορριμμάτων!
Ολοκληρωμένη πρόταση για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης |
Η «Λακωνική Βιοενεργειακή» είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από 30 Λάκωνες (ιδρυτικά μέλη), με στόχο τον διαχωρισμό των οικιακών απορριμμάτων, την παραγωγή βιοαερίου και την κομποστοποίηση.
Αποτελεί ίσως το πιο επιτυχημένο, πείραμα στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, που υλοποιείται σήμερα στη χώρα μας, με επίκεντρο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στηριγμένο στην τεράστια αποδοχή των κατοίκων, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και τις αντιδράσεις που επιχείρησαν οι συνήθεις επιχειρηματικοί και πολιτικοί κύκλοι για να το ακυρώσουν. Είναι ένα πραγματικό μάθημα δημοκρατίας για όλους τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, για να πιστέψουν στις δυνατότητες και στο ρόλο τους.
Οι Κοινωνικές συνέπειες του εγχειρήματος είναι πολλές:
- Η συμμετοχή των πολιτών στο εγχείρημα, η πολυ-συμμετοχικότητα, τα ανταποδοτικά τέλη, ο άμεσος έλεγχος της δραστηριότητας. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες είναι επίσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η καθημερινή σχέση των συμμετεχόντων με την έννοια της διαχείρισης, το αίσθημα της τοπικής υπερηφάνειας.
Ενέργειες:
1) ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΗΓΗ
2) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ
3) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ από την χρήση του βιοαερίου
4) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (θερμική ενέργεια για πολλαπλές χρήσεις)
5) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ-ΚΟΜΠΟΣΤ.
6) ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
7) ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
8) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
9) ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
10) ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (δηλ. στην κάθε οικία)
11) ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
13) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ
Από τα Οργανικά απορρίμματα παράγεται ΒΙΟΑΕΡΙΟ, δηλ. ηλεκτρική ενέργεια, θερμότητα, Λίπασμα.
Η «Λακωνική πρόταση» απαντά στα επόμενα θέματα: |
Η κλεμμένη ιστορία της Αίγινας κοσμεί τη γλυπτοθήκη του Μονάχου
Συμπληρώθηκαν φέτος 202 χρόνια από τις ανασκαφές των "Αιγινητών".
"Ήρθαμε στην Αίγινα γιατί αγαπάμε το νησί !"
Μαθητές του γυμνάσιου Κρυονερίου χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και ξεναγούνται στο Μητροπολιτικό ναό. [από το http://aeginaportal.gr/]
2013 Athens Water Conference /Sunday, April 14 Optional trip to the island of Aigina!
- Sunday, April 14 Optional trip to the island of Aigina on Sunday April 14th and lunch with local environmental activists !
Despite obvious regional differences in availability, water scarcity is no longer a phenomenon that can be approached in regional terms. The term "water risk" may be relatively new, but it is increasingly being used in international conversations about sustainability, including those of large corporations, which are developing "sustainable water management tools". The risks posed by increasing demand and decreasing supply of fresh water are social and economic, political and environmental. Some of the questions we will be addressing are: What legal, scientific, political and economic management tools can be brought to the table to reduce the risks? And what are the dangers of neglecting water risks? Are changes in water management likely to exacerbate political and social tensions? Is a democratic approach to the equitable use of scarce water resources possible? What role can scientists, legislators, NGO's and international bodies, business leaders, artists and private individuals play in reducing water risk and creating a basis for successful management of an increasingly scarce global resource.
- Conference Program (PDF)
Schedule
Εκδήλωση: " Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα "
Εκδήλωση “ Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα “
Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ολβία Πόλις” διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:"Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα" .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας “ Ίδρυμα Π.& Ε. Ηρειώτη” το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 7 μμ
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη
Εισήγηση – Διάλεξη με θέμα: ”Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη” από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, πρέσβη Ελληνισμού.
Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ”Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και απόσπασμα επιστολών του συγγραφέα που αναφέρονται στην Αίγινα από τον ηθοποιό κ. Ανέστη Κορνέζο.
Διάλεξη της Καθηγήτριας φιλολόγου κας Αθηνάς Βουγιούκα, μέλους της συντονιστικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα:”Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα”. Συζήτηση
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη
Εισήγηση – Διάλεξη με θέμα: ”Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη” από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, πρέσβη Ελληνισμού.
Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ”Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και απόσπασμα επιστολών του συγγραφέα που αναφέρονται στην Αίγινα από τον ηθοποιό κ. Ανέστη Κορνέζο.
Διάλεξη της Καθηγήτριας φιλολόγου κας Αθηνάς Βουγιούκα, μέλους της συντονιστικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα:”Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα”. Συζήτηση
Επίσης στην αίθουσα θα λειτουργεί η έκθεση:
”Καζαντζάκης – Ζορμπάς” – Δύο ελεύθεροι άνθρωποι
Η καλλιέργεια και η χρήση της αλόης .
Πριν από 17 χρόνια ο Ηλίας Χρονάκης φύτευε το πρώτο φυτό αλόης βέρα στο κτήμα του, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή Τσούτσουρας στα νότια του Ν. Ηρακλείου.
Χαρακτηριστικό της ζήτησης αλόης από τους Έλληνες καταναλωτές είναι ότι η χώρα μας εισάγει κατά μέσο όρο 5 τόνους χυμού την ημέρα από τη Γερμανία, λέει ο Ηλίας Χρονάκης.
Σήμερα διαθέτει τη μοναδική στην Ελλάδα φυτεία πολλαπλασιαστικού υλικού αλόης βέρα, ο χυμός της οποίας είναι γνωστός ανά τον κόσμο για τις θεραπευτικές και τις ευεργετικές ιδιότητες του στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης ο κ. Χρονάκης διαθέτει 40.000 παραγωγικά φυτά αλόης βέρα και συνεργάζεται με 60 καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της ζήτησης αλόης από τους Έλληνες καταναλωτές είναι ότι η χώρα μας εισάγει κατά μέσο όρο 5 τόνους χυμού την ημέρα από τη Γερμανία, ενώ το πολλαπλασιαστικό υλικό προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία, όπως λέει ο Ηλίας Χρονάκης.
Αλόη βέρα το «βότανο της αθανασίας»
Χρυσωρυχείο η καλλιέργεια αλόης στην Ελλάδα
Η Αλόη βέρα, θεωρείται το «βότανο της αθανασίας» και όχι άδικα, αν λάβουμε υπόψιν τα σημαντικά συστατικά που περιέχουν τα φύλλα της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Παράλληλα, η...
καλλιέργεια της αλόης είναι και μία μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία για τους Έλληνες παραγωγούς, αφού το τζελ αλόης έχει τεράστια ζήτηση, αλλά μικρή εγχώρια παραγωγή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, στο ένθετο «επαγγελματικές ευκαιρίες», ένα φυτό αλόη βέρα μπορεί να αποδώσει στον παραγωγό εως και 12 κιλά τζελ το χρόνο, το οποίο μεταφράζεται σε 100 ευρώ περίπου σε ετήσια βάση, ενώ η φροντίδα της καλλιέργειας είναι εύκολη και οικονομική. Η αλόη χρειάζεται πολύ ήλιο και ελάχιστο πότισμα (4 με 6 φορές το χρόνο), γι' αυτό καλό είναι να φυτευτεί σε μέρος ξερό και αμμώδες, που το βλέπει ο ήλιος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ θα πρέπει να είναι προστατευμένη από την παγωνιά, γιατί δεδομένου ότι το φυτό αποτελείται κατά 95% από νερό, η παγωνιά το καταστρέφει. Τα φυτά της αλόης έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πλάτος, γι' αυτό για την καλλιέργειά του δεν χρειάζεται όργωμα βαθύτερο από τα 30 εκατοστά, ενώ τα νέα φυτά μπορούν να φυτευτούν όλο το χρόνο, εκτός από το χειμώνα. (Νοέμβρη με Φλεβάρη) Ένα ώριμο φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 7,5 μέτρα και μπορεί οπτικά να μοιάζει με μικρό κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών, όπως το κρεμμύδι και το σπαράγγι. Στην επιφάνεια του φυτού, αναπτύσσεται ο μύκητας Arbascular Myccorrhiza (δενδρόμορφη μυκκόριζα) ο οποίος βοηθά στην εξαγωγή καλίου και άλλων θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος. Συγκεκριμένα η αλόη περιέχει περισσότερα από 150 συστατικά όπως λιγνίτη, σαπωνίνες, βιταμίνες, ασβέστιο, μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο) αμινοξέα, ένζυμα, στερόλες, λεκτίνες, πολυσακχαρίτες και βιταμίνες Α,C και Ε Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι θεραπευτικές της ιδιότητες ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, ενώ ο Χριστόφορος Κολόμβος την κατατάσσει στα τέσσερα απαραίτητα φυτά για την καλή υγεία του ανθρώπου (σιτάρι, άμπελος, ελιά, αλόη βέρα)
καλλιέργεια της αλόης είναι και μία μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία για τους Έλληνες παραγωγούς, αφού το τζελ αλόης έχει τεράστια ζήτηση, αλλά μικρή εγχώρια παραγωγή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, στο ένθετο «επαγγελματικές ευκαιρίες», ένα φυτό αλόη βέρα μπορεί να αποδώσει στον παραγωγό εως και 12 κιλά τζελ το χρόνο, το οποίο μεταφράζεται σε 100 ευρώ περίπου σε ετήσια βάση, ενώ η φροντίδα της καλλιέργειας είναι εύκολη και οικονομική. Η αλόη χρειάζεται πολύ ήλιο και ελάχιστο πότισμα (4 με 6 φορές το χρόνο), γι' αυτό καλό είναι να φυτευτεί σε μέρος ξερό και αμμώδες, που το βλέπει ο ήλιος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ θα πρέπει να είναι προστατευμένη από την παγωνιά, γιατί δεδομένου ότι το φυτό αποτελείται κατά 95% από νερό, η παγωνιά το καταστρέφει. Τα φυτά της αλόης έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πλάτος, γι' αυτό για την καλλιέργειά του δεν χρειάζεται όργωμα βαθύτερο από τα 30 εκατοστά, ενώ τα νέα φυτά μπορούν να φυτευτούν όλο το χρόνο, εκτός από το χειμώνα. (Νοέμβρη με Φλεβάρη) Ένα ώριμο φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 7,5 μέτρα και μπορεί οπτικά να μοιάζει με μικρό κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών, όπως το κρεμμύδι και το σπαράγγι. Στην επιφάνεια του φυτού, αναπτύσσεται ο μύκητας Arbascular Myccorrhiza (δενδρόμορφη μυκκόριζα) ο οποίος βοηθά στην εξαγωγή καλίου και άλλων θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος. Συγκεκριμένα η αλόη περιέχει περισσότερα από 150 συστατικά όπως λιγνίτη, σαπωνίνες, βιταμίνες, ασβέστιο, μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο) αμινοξέα, ένζυμα, στερόλες, λεκτίνες, πολυσακχαρίτες και βιταμίνες Α,C και Ε Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι θεραπευτικές της ιδιότητες ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, ενώ ο Χριστόφορος Κολόμβος την κατατάσσει στα τέσσερα απαραίτητα φυτά για την καλή υγεία του ανθρώπου (σιτάρι, άμπελος, ελιά, αλόη βέρα)
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !
Τα πολιτιστικά μονοπάτια Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...

-
ΑΙΓΙΝΑ, ΓΗ ΠΕΤΡΑΣ: Γεωλογία, λατομεία, αρχιτεκτονική Η πέτρα, διαχρονικό στοιχείο στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί για την Αίγινα ένα σημαντικό...
-
Τα πολιτιστικά μονοπάτια Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...
-
ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ? Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη “Κανένας δεν είναι περισσότερο δούλος ,από αυτόν ,που εσφαλμένα πιστεύει...