Eκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων

ekpaz_no_01_003
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
Αίγινα 04/02/2013.
Φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του!
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Νήσων διοργανώνει εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής. 
Ακολουθεί η πρόσκληση της εκδήλωσης.

prosklisi
Για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων,
ο Διαχειριστής
Μπήτρος Παύλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων -ΕΚΠΑΖ- αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας.
Το ΕΚΠΑΖ έχει διαχειριστεί περισσότερους από 170.000 ασθενείς, μεταξύ των οποίων 370 από τα 447 είδη ορνιθοπανίδας που απαιτούνται στην Ευρώπη. Από αυτά κάθε χρόνο έως 4.500 είναι άγρια ζώα και πτηνά από όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε προστατευόμενα είδη κι έχει συμβάλλει στην προστασία απειλούμενων ειδών που έχουν μικρό πληθυσμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως ο Βασιλαετός, ο Χρυσαετός, ο Μαυροπετρίτης, το Όρνιο, τα δύο είδη Πελεκάνων, ο Ήταυρος και άλλα. Το ΕΚΠΑΖ συλλέγει στοιχεία για τους κινδύνους που απειλούν τα άγρια ζώα σε όλη την επικράτεια και σύμβάλει στην προστασία των απειλούμενων ειδών μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των αρμόδιων φορέων,
υλοποιώντας την πολιτική της πολιτείας για την προστασία των ειδών και των βιοτόπων τους. Ενώ συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως το ΥΠΑΑΤ, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τα Δασαρχεία, την Πυροσβεστική, τα Λιμεναρχεία, την Αστυνομία.
Το ΕΚΠΑΖ τιμήθηκε το 1987 από το Υπουργείο Γεωργίας, το 1992 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, το 2005 από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το 2012 από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, για τη δράση του στην προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά των μελών του.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...