Tο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα
9 - 11 Νοεμβρίου 2012
Πάνω από 350 στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί των Πράσινων θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 9-11 Νοεμβρίου για το φθινοπωρινό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Η απόφαση για πραγματοποίησή του στην Αθήνα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των ευρωπαίων πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των ελλήνων πρασίνων. Το πρόγραμμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) στην Αθήνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλλει την πρόταση των πράσινων για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Τονίζει τα σημαίνοντα θέματα για την ΕΕ αυτή την χρονική περίοδο. Ψηφιακά δικαιώματα, μετανάστευση, το μέλλον της ΕΕ και η πράσινη διέξοδος από την κρίση, τα θέματα που κυριαρχούν στις προγραμματισμένες ολομέλειες, τα εργαστήρια και τις παράλληλες ομάδες εργασίας...
 
Αθρόα εισροή μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια
Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ψήφισαν αλλά... αγνοούν το βασικό διακύβευμα των μέτρων!!!
Διαβάστε περισσότερα... ΕΔΩ και ΕΔΩ
Ξεπέρασε το 25% η ανεργία και τα νέα μέτρα επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερη...
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Για ένα πουκάμισο αδειανό...
Παρασκευή, 09 Νοέ. 2012
Σχετικά με την πιθανότητα καθυστέρησης στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
«Σε μια χώρα, όπου η οικονομία ασφυκτιά, η κοινωνία βράζει, η κοινωνική συνοχή έχει διαλυθεί και καμιά διέξοδος ή προοπτική δε διαφαίνεται με τα μνημόνια που δε "βγαίνουν", οι κυβερνητικές πρακτικές οδήγησαν σ' ένα πουκάμισο αδειανό. Οι αναβολές στη δόση που προαναγγέλλονται δίνουν πίστωση χρόνου στους ισχυρούς της ΕΕ για να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς.»
 
Ύδρευση με κοινωνικό πρόσωπο και κοινωνικό χαρακτήρα
Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων και Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ

Πέμπτη, 08 Νοέ. 2012
Συνάντηση με εκπρόσωπους του ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης της χώρας. Θεματολογία της συνάντησης ο συντονισμός των δράσεων, σε όλα τα μέτωπα, κατά της προσπάθειας εμπορευματοποίησης του αγαθού «νερό», οι δράσεις του Συλλόγου από αυτή την οπτική γωνία, η σημερινή κατάσταση των υδάτινων πόρων στην χώρα μας, το ποιοτικό προφίλ των τεχνολογιών διαχείρισης τους και, εν κατακλείδι, η επείγουσα ανάγκη θεσμοθέτησης και υιοθέτησης μιας βιώσιμης πολιτικής υδάτινων πόρων...
 
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, το κατεπείγον...μένει!
Τρίτη, 06 Νοέ. 2012
Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα στα αζήτητα, η θηλειά όμως είναι για τα καλά περασμένη
Οι "κυβερνήσεις πέφτουν", αλλά κεκτημένες συνήθειες περιφρόνησης της Βουλής και του κοινού αισθήματος, μένουν. Από κοντά η κυβερνητική "υπευθυνότητα" σ' όλο της το...μεγαλείο. Εκφρασμένη με ποικίλους τρόπους, κινδυνολογία, διαγραφές, μέχρι και το εφεύρημα των παρόντων. Ως ωσεί απόντες από ευθύνες, τεκταινόμενα και την περίφημη "διαπραγματευτική" ικανότητα τους. Από μια αδύναμη κυβέρνηση, που κοντά πέντε μήνες τώρα επιδόθηκε σε ...διάρροια διαρροών και απύθμενη "διαπραγματευσιολογία"(!), η οποία τελικά επιμελήθηκε απλώς τη μετάφραση των μέτρων. Δυστυχώς (με τη βούλα του πολιτικού συστήματος) επτωχεύσαμε παντιοτρόπως...
 
Ο πρωθυπουργός επιμένει στην κινδυνολογία, παρακάμπτοντας την ουσία των μέτρων
Κυριακή, 04 Νοέ. 2012
Σχετικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός επιμένει στην κινδυνολογία, παρακάμπτοντας την ουσία των μέτρων. Αποκρύβει εσκεμμένα ότι τα μέτρα- αδιέξοδα και καταδικαστικά για πολύ μεγάλη μερίδα κοινωνικών στρωμάτων και στον αντίποδα διεξόδου και προοπτικής- ήρθαν καθ' υπόδειξη ενώ η περιβόητη διαπραγματευτική ικανότητα της τρικομματικής κυβέρνησης έμεινε στις καλένδες.»
 
Κάθε μέρα που περνάει, επιδεινώνεται η κοινωνική συνοχή
Σάββατο, 03 Νοέ. 2012
Με αφορμή τα στοιχεία από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2011, με βάση τα εισοδήματα του 2010, που δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:
«Οι κοινωνικές ανισότητες, η σωρεία οριζόντιων και άδικων μέτρων βυθίζουν ακόμα περισσότερο τη βιωσιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αν και τώρα δεν αλλάξουν οι πολιτικές, αν δεν δημιουργηθούν κοινωνικές δομές, αν η πρόσβαση στα συλλογικά αγαθά εξαρτάται μόνο από την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, η χώρα δεν θα έχει μέλλον. Κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνει ανεπιστρεπτί την κοινωνική συνοχή και τις προοπτικές»
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
"Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης"
Πέμπτη, 08 Νοέ. 2012
Διημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – η πρωτοβουλία Οδυσσέας και προτάσεις διεξόδου
Με φόντο τη ψήφιση του νέου πακέτου επώδυνων και κοινωνικά άνισων μέτρων (Μνημόνιο 3) από την ελληνική Βουλή, πραγματοποιείται στις 12 και 13 Νοέμβρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διημερίδα για να εξεταστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και προτάσεις εξόδου που θα διασφαλίσουν τη κοινωνική συνοχή και την βιώσιμη ευημερία. Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από 3 Πράσινους Ευρωβουλευτές που οι χώρες τους πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση, τον Νίκο Χρυσόγελο από την Ελλάδα, τον Ρουί Ταβάρες από την Πορτογαλία και τον Ραούλ Ρομέβα από την Ισπανία.
 
«Ενέργεια και Περιβάλλον
Προοπτικές για την Ανάπτυξη»

Τρίτη, 06 Νοέ. 2012
Συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου σε ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Σε συζήτηση του Περιφερειακού Φόρουμ Πολιτών στην Τρίπολη, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. Την πρωτοβουλία που είχε ως κεντρικό θέμα το μέλλον του ενεργειακού τομέα της χώρας μας πήρε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκτός από το Νίκο Χρυσόγελο, στη συζήτηση συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκος Σαλαβράκος, Νίκος Χουντής, Θόδωρος Σκυλακάκης καθώς επίσης και οι Ρόι Ντίκινσον, από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force GR) και Δημήτρης Ραχιώτης, Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
 

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...