ΟΧΙ στο "Attica Enduro Cup" στην Αίγινα

image
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
                                                                                                         10/4/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (της Πολιτικής Κίνησης Αίγινας)

ΟΧΙ στο "Attica Enduro Cup" στην Αίγινα τον Απρίλιο

Ως μέλη της πολιτικής κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Αίγινας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τη διεξαγωγή αγώνων Εντούρο στη νησί μας. 
Τα λιγοστά φυσικά μέρη, δάση και μονοπάτια που έχουν  απομείνει στην Αίγινα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους επεμβάσεις που φέρνουν  καταστροφή της βλάστησης, διάβρωση του εδάφους, καταστροφή των μονοπατιών και ενόχληση της πανίδας. Η Αίγινα έχει ήδη υποβαθμιστεί αρκετά από την υπερβολική εκτός σχεδίου δόμηση, τα αυτοκίνητα και τα σκουπίδια ώστε να μην αντέχει άλλες τέτοιου είδους πιέσεις. 
Είμαστε πολύ θετικοί στην ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά το νησί μας αλλά το περιβάλλον και η μικρή  του κλίμακα, αντέχουν μόνο αγώνες ποδηλάτου, ιστιοπλοΐας ή άλλους που δεν δημιουργούν οχλήσεις στη φύση ούτε και εκπομπές ρύπων.
Η Αίγινα  είναι ένα νησί πλούσιο σε πολιτιστικά μνημεία, αρχαία και σύγχρονα, και είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και όχι για σπορ με βαρύ αποτύπωμα στο περιβάλλον. 
Επιπλέον, το πέρασμα των μοτοσικλετών κοντά στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ( ΕΚΠΑΖ)  θα προξενήσει τρομερή αναταραχή στα ζώα που είναι τραυματισμένα και αναρρώνουν. 
Στεκόμαστε στο πλευρό όλων τον ομάδων πολιτών που αντιδρούν  με επιστολές και συλλογή υπογραφών  και ζητάμε τώρα από την Δημοτική Αρχή του νησιού μας να ματαιώσει  τους αγώνες, όπως και να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο παγιοποίησής τους με σχεδιασμό πίστας. 

η Π.Κ. Αίγινας των Οικολόγων  Πράσινων
Πληροφορίες 
Φίλιππος Δραγούμης 6977231983

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...