- Εβραίοι διανοούμενοι για το έγκλημα στη Γάζα. (Από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Δείτε πώς τοποθετούνται φωτισμένοι Εβραίοι διανοούμενοι για το έγκλημα στη Γάζα. Κανένα άλλοθι για το Ισραήλ.
  • Αυστραλία - Εβραίοι διανοούμενοι καταδικάζουν την Ισραηλινή επίθεση - (06/01/2009-10:27)(ΕΞΤ-3)
Μελβούρνη Αυστραλία ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Με επιστολή τους στον αυστραλιανό Tύπο, 113 διακεκριμένοι Εβραίοι της Αυστραλίας ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τη «θηριώδη επίθεσή του» στη Γάζα. Υποστηρίζουν ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του και να απαιτήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις των Παλαιστινίων με ρουκέτες εναντίον πολιτών του.
 Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιήσει τις ρουκέτες ως άλλοθι για την πρωτοφανή σε βαρβαρότητα εισβολή στη Γάζα μιας και το ίδιο το Ισραήλ καταπάτησε την εκεχειρία τον περασμένο Νοέμβριο».
    Οι Εβραίοι της Αυστραλίας σημειώνουν ότι οι ζημιές από τις ρουκέτες είναι συγκριτικά μικρές σε αντίθεση με την ισραηλινή επίθεση που έχει αφήσει νεκρούς, τραυματίες κι έχει καταστρέψει υπουργικά γραφεία, τζαμιά, τηλεοπτικούς σταθμούς, πανεπιστήμιο και άλλα δημόσια κτήρια.
 «Ήταν το Ισραήλ αυτό που απέκλεισε τη Γάζα και προκάλεσε τόσα δεινά στους Παλαιστινίους. 
Ένας αποκλεισμός που καταδικάστηκε και από τον ΟΗΕ. Ζητάμε να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον άμαχων Ισραηλινών και Παλαιστινίων.  Και επειδή οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να προστατευτούν από την πιο μεγάλη στρατιωτική δύναμη της Μέσης Ανατολής, ζητάμε από το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση και να αναθεωρήσει την απόρριψη της εκεχειρίας εκ μέρους του. 
Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λύση αν το Ισραήλ δεν συμμετέχει με ειλικρίνεια σε έναν διάλογο».
  •  Την επιστολή υπογράφουν Εβραίοι συγγραφείς, κριτικοί, καλλιτέχνες, πρώην βουλευτής και άλλες προσωπικότητες της Αυστραλίας.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...