Τριήμερο εκδηλώσεων για το Περιβάλλον.

Τριήμερο εκδηλώσεων για το Περιβάλλον.


Ένας "οικολογικός μαραθώνιος" με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Κορμός των εκδηλώσεων ήταν η έκθεση "Ελλάδα το σπίτι μας", μία έκθεση που έχει παρουσιαστεί ήδη και σε άλλους δήμους της Αττικής,. Αυτός άλλωστε ήταν και ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων του τριημέρου. Για την ακρίβεια δεν επρόκειτο απλά για μία έκθεση, αλλά για μια πολυεπίπεδη παρουσίαση, με συζητήσεις, ομιλίες, προβολή ταινιών, δραστηριότητες για τα παιδιά και άλλα, που σκοπό έχει να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και πάνω από όλα να παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις.

Το τριήμερο που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου της Αίγινας και της ομάδας εργασίας για το περιβάλλον του Έργου Πολιτών, αφορούσε πέντε ενότητες: δάση, ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμάτων, τον κύκλο του νερού, ενέργεια και βιοκλιματικά "πράσινα σπίτια".

Στις εκδηλώσεις του τριημέρου μίλησαν επιστήμονες, εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων, ενώ στις συζητήσεις συμμετείχαν όσοι το επιθυμούσαν. Λόγω του μεγάλου όγκου των εκδηλώσεων του τριημέρου, το Aegina Portal θα παρουσιάσει θεματικά τις περισσότερες από αυτές.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...