Ανοιχτή συζήτηση για το ΕΚΠΑΖ.

Ανοιχτή συζήτηση για το ΕΚΠΑΖ.
ΑΠΟ ΤΟ http://aeginaportal.gr/

Μία από τις ανοιχτές συζητήσεις που είχαν προγραμματιστεί στα πλαίσια της έκθεσης "Ελλάδα το Σπίτι μας", ήταν αυτή που αφορούσε το μέλλον, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο και το παρελθόν του ΕΚΠΑΖ. Στο τραπέζι που σχηματίστηκε τη συζήτηση συντόνιζε εκ μέρους του Δήμου της Αίγινας ο ενεργειολόγος κύριος Γρηγόρης Μαλτέζος, ενώ μίλησαν η κυρία Μαρία Γανωτή αντιπρόεδρος της ANIMA και ιδρυτικό μέλος του ΕΚΠΑΖ και ο διαχειριστής του κέντρου κύριος Παύλος Μπήτρος.

Ο κύριος Γρηγόρης Μαλτέζος στην σύντομη εισήγηση του παρουσίασε την ανάγκη να "δημιουργηθεί ένα νέο όραμα" στην προσπάθεια για τη λειτουργία του κέντρου και να τεθεί σε μία νέα βάση αυτός ο φορέας, απαλλαγμένος από τα προβλήματα του παρελθόντος και με την εμπειρία των παλαιότερων ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες.

Από την πλευρά της η κυρία Γανωτή παρουσίασε τον Σύλλογο Προστασίας και Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ . Δημιουργήθηκε λίγο μετά την κρίση στο ΕΚΠΑΖ και σε αυτόν συμμετέχουν και ιδρυτικά του μέλη. Αναφέρθηκε στο τρόπο εργασίας του συλλόγου, όχι μόνο σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά και διοικητικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξελίξεις που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή, καθώς πριν λίγες μέρες η Νομαρχία Πειραιά απέστειλε το νέο καταστατικό για το νέο φορέα διαχείρισης.

Η κυρία Γανωτή είπε ότι αποδέχθηκαν με επιφυλάξεις το νέο καταστατικό και αυτό γιατί δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να το μελετήσουν, γιατί δεν έχει απαντήσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία η οποία έχει διοικητικό συμβούλιο στις 20 Ιουλίου και μέχρι τότε δεν μπορεί να απαντήσει και διότι η Νομαρχία επιμένει να μην εκπροσωπείται το ΕΚΠΑΖ, αλλά να συμμετέχει ο κύριος Μπήτρος ως πρόσωπο. "Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον κύριο Μπήτρο ως πρόσωπο, απλά θεωρούμε ότι σε έναν τέτοιο φορέα θα πρέπει να εκπροσωπούνται φορείς." εξήγησε η κυρία Γανωτή και συνέχισε "Εμείς θέλουμε να το στηρίξουμε και θα το κάνουμε αν δούμε ότι η Νομαρχία έχει πραγματική διάθεση και όχι απλώς για να δοθεί μία λύση".

Από την άλλη ο κύρος Μπήτρος είπε ότι απλά είναι ένα εθελοντής και υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έχει κάνει μέχρι σήμερα για τη λειτουργία του κέντρου, ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσα άκουσε από την κυρία Γανωτή. "Εγώ βοήθησα πάρα πολύ, δεν ήρθαν τα πάνω κάτω, η καταστροφή". Ο κύριος Μπήτρος εστίασε επίσης στα οικονομικά του κέντρου και στα ανεξόφλητα τιμολόγια προς επαγγελματίες της Αίγινας.

Η συζήτηση κατά διαστήματα "άναψε", όμως φάνηκε ότι όλοι έχουν θετικές προθέσεις, ιδέες και διάθεση για δουλειά. Από αυτή την ανοιχτή συζήτηση δεν βγήκε κάποια είδηση για το τι θα γίνει στο μέλλον, όμως ακόμη και αυτή η πρωτοβουλία στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου είναι ένα πρώτο βήμα.

______________________________________

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...