ΑΓΡΟΣΧΟΛΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ


image030  Σκοποί μας είναι η συλλογική καλλιέργεια ΓΗΣ με βάση τις αρχές της Βιολογικής Καλλιέργειας και άλλων Οικολογικών μεθόδων για την παραγωγή υγιεινών και θρεπτικών φυτικών τροφών. Δεν επιτρέπεται η χρήση τεχνητών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων της εντατικής γεωργίας, αποφεύγεται η χρήση βαρέων μηχανημάτων, η κατασπατάληση του νερού και λοιπών φυσικών πόρων ή χειρισμοί που βλάπτουν το περιβάλλον και τους περίοικους και ανακυκλώνουμε τα φυτικά υπολείμματα για την παραγωγή φυσικού κομπόστ.

   Στόχος μας δεν είναι η γρήγορη και μαζική παραγωγή ώστε να καλύψουμε τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των μελών. Το πραγματικό όφελος για όλους είναι η επιστροφή στα περιβόλια και τη ΓΗ μαζί με τη συλλογικότητα που τόσο μας έχει λήψει! Η ενασχόλησή με έναν λαχανόκηπο αποτελεί πλέον όχι μόνο φυσική ανάγκη, αλλά και «ψυχοθεραπεία» για τον καθένα μας στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
 Η Ομάδα σχεδιάζει και αναπτύσσει το χώρο με πολύ μεράκι και αγάπη! Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημιουργία ενός επιδεικτικού βοτανικού κήπου και λαχανόκηπου, επισκέψιμου από μαθητές και άλλους ενδιαφερόμενους.


   Μέσα σε περίπου ένα χρόνο, η Ομάδα έχει να επιδείξει πλούσιο έργο:
φροντίζουμε τον «Αμπελώνα του Παππού Πάνου» στα Σπάτα, απ’ όπου φτιάξαμε και το υπέροχο κρασί μας και το «Περιβόλι του Βριλησσού» στην πρώην Ναυτική Βάση,
 κάνουμε κομποστοποίηση σε 3 σημεία,
πάμε επισκέψεις σε άλλα Αγροκτήματα
 και φυσικά έχουμε τις καθιερωμένες γιορτές χαλάρωσης και απόλαυσης των καρπών (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της Ομάδας!



Σελίδαhttp://www.vrilisos.gr/activities/garden.html

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...