Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας:

 Καιρός για αλλαγή σελίδας με την κοινωνία παρούσα

Η 39η επέτειος για τη Δημοκρατία έρχεται σε μια εποχή, όπου όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο κύκλος της Μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκε.
Σίγουρα πολλά επιτεύχθηκαν σ' αυτή την περίοδο του κοινοβουλευτικού βίου. Δεν αποβλήθηκαν όμως οι παθογένειες του παρελθόντος, με πρώτα και κύρια την έλλειψη σχεδιασμού, την πελατειακή συγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, την ουσιαστική απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, την υποχώρηση της συλλογικότητας και την πολιτική βούληση που θα απέτρεπε κάποιους να αισθάνονται πιο ...ίσοι από τους ίσους. 
Τα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν δεν μπορούσαν να έχουν συνέχεια, μια και βασίζονταν σε πήλινα ποδάρια. Έτσι την τελευταία πενταετία, με την εκδήλωση της πολύπλευρης παγκόσμιας κρίσης και την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, σήμανε δυστυχώς η ώρα της κατεδάφισης.
Σήμερα, το 40% του πληθυσμού είναι κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας, το 30% σχεδόν -όπως και τα 2/3 των νέων- χωρίς απασχόληση, ασφάλιση και περίθαλψη, ενώ η εκπαίδευση μάλλον θεωρείται βάρος. Κοντά σ' αυτά φυσικά και πολιτιστικά μνημεία βγαίνουν στο σφυρί, ενώ οι κρίσιμοι συντελεστές στην ποιότητα ζωής αντιμετωπίζονται ως ...κουκκίδες.
Και φυσικά διέξοδος στον ορίζοντα δε φαίνεται.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αυτονόητη την αλλαγή σελίδας. Χρειαζόμαστε βιώσιμες και αειφόρες πολιτικές σε όλους τους τομείς. Πολιτικές ανοικτές στην κοινωνία, που να θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή και να ανοίγουν τον δρόμο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, το πρασίνισμα της οικονομίας.
Χρόνος για να περιμένουμε την 40η επέτειο με τη σημερινή φορά των πραγμάτων δεν υπάρχει..


. - See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4748:2013-07-24-12-36-28&catid=1:press-releases#sthash.fMJzpmzD.dpuf
Δημοσίευση σχολίου