Το «κρυφτούλι» για τα μέτρα συνεχίζεται…
Παρασκευή, 10 Αύγ. 2012, 21:00
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε για τα μέτρα και την εφεδρεία:
«Το "κρυφτούλι" με τα μέτρα συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί για την εφεδρεία που ενώ στην αρχή αναφερόταν σε 15.000 εργαζόμενους, ξαφνικά -και παρά τις ενστάσεις  Βενιζέλου - Κουβέλη, επεκτάθηκε στους 40.000. Τελικά διαπραγμάτευση γίνεται, αλλά μόνο για το πως θα περάσουν τα μέτρα στην κοινωνία...».
 
Οικονομία με «πήλινα πόδια»
Πέμπτη, 09 Αύγ. 2012, 22:05
Η αύξηση της επίσημης ανεργίας τον Μάιο στο 23,1% και κατά μισή επιπλέον μονάδα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, πιστοποιεί τη συνέχιση μιας τάσης που έχει καταγραφεί σχεδόν από την αρχή του χρόνου και που αν συνεχιστεί -με την ακολουθούμενη πολιτική-θα την εκτοξεύσει, στο τέλος του 2012, στο 26,5%.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση δήλωσε σχετικά:
 
ΝΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΛΕΙΣ - Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτρέπουν τους Δήμους να λάβουν μέρος στην προκήρυξη διαγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Παρασκευή, 10 Αύγ. 2012, 20:52
Επιστολή προς την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) απέστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με την οποία προτρέπουν όλους του Δήμους (με περισσότερους από 50.000 πληθυσμό) της χώρας να λάβουν μέρος στην προκήρυξη διαγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την "πιο φιλική προς τα άτομα με αναπηρία πόλη".
Η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό είναι παράλληλα και μια ευκαιρία, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις τους σε υποδομές και νοοτροπία, γύρω από την κινητικότητα των ΑΜΕΑ στην πόλη.
 
Μείωση απορριμμάτων, ανάκτηση πρώτων υλών και επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο
Πέμπτη, 09 Αύγ. 2012, 14:36
Με αφορμή τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών και την επαναλειτουργία σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν:
Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και σ' όλη την επικράτεια.
Εξ ίσου επιτακτικό είναι να τεθούν ταυτόχρονα μετρήσιμοι στόχοι και στη μείωση των απορριμμάτων και στην ανάκτηση των πρώτων υλών.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...