Θα 'θελα να 'μουν κηπουρός...


Θα 'θελα να 'μουν κηπουρός...
Μπορεί να ξεκίνησε ως δράση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Stream for Change, αλλά τελικά έγινε μια Σαββατιάτικη εμπειρία που «αγκαλιάστηκε» απ’όλους: εθελοντές, περαστικούς, γονείς, παιδιά, ηλικιωμένους, νήπια. Όλοι οι καλοί χώρεσαν στην πρώτη (και σίγουρα όχι τελευταία) καλλωπιστική μας παρέμβαση στο Πεδίον του Άρεως.   
Η αρχική πρόθεση ήταν να φυτέψουμε λουλούδια, αλλά αποδείχτηκε ότι το Πάρκο είχε…άλλες ανάγκες. Έτσι, μεταφερθήκαμε  στο τέλος της Λεωφόρου των Ηρώων, όπου και διαπιστώσαμε ότι τα παρτέρια χρειάζονταν πρωτίστως ξεχορτάριασμα,  για να αναδειχθεί ο χώρος και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη φύτευση λουλουδιών. Με τον απαραίτητο εξοπλισμό που μας διέθεσαν οι υπάλληλοι του πάρκου (τσουγκράνες, σκαλιστήρια, σακούλες κ.λ.) αρχίσαμε με όρεξη τη δουλειά, η οποία κράτησε μέχρι τη μία το μεσημέρι. Αν και δύσκολη η δουλειά του κηπουρού, κανείς δε διαμαρτυρήθηκε, αντίθετα το κέφι και η καλή διάθεση επικράτησαν, μαζί με την επιθυμία να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις καλλωπισμού του πάρκου.
Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στην πρώτη δράση του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση με τίτλο “Stream for Change”. Η επόμενη δράση του προγράμματος θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Κεντρικού Καθαρισμού της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012» την Κυριακή 13/5 στον Ωρωπό με θέμα τους Ελεύθερους Χώρους. Ελάτε να δείτε την έκπληξη που ετοιμάζουν οι εθελοντές μας και να χαρείτε τη φύση!
Οι δράσεις συνεχίζονται και στο επόμενο διάστημα: θα συμμετέχουμε σε ποδηλατοπορεία, θα διασπείρουμε θετικές ειδήσεις και θα διοργανώσουμε ένα τουρ «πράσινου» περιεχομένου σε περιοχή της Αθήνας! 
Μείνετε συντονισμένοι!

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...