ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ?


  • Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση του μπλε κάδου, οι δημότες να αποθέτουν  στον κοινό κάδο των σκουπιδιών περίπου το 10% των απορριμμάτων τους. Ο δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν τον εξοπλισμό σε όσους δημότες δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα μειώσει τα απορρίμματα που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Η ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και η μετατροπή τους σε λίπασμα, μειώνει κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στους χώρους ταφής των απορριμμάτων ενώ μειώνει και το κόστος αποκομιδής.
Ο δήμος θα εφοδιάσει τους δημότες που θα δηλώσουν συμμετοχή με δωρεάν εξοπλισμό όπως κάδο κομποστοποίησης, βιοζυμωτή, εξάρτημα ανάδευσης και άλλα. Ταυτόχρονα ο δήμος Σαντορίνης θα οργανώσει και ειδικό σεμινάριο κομποστοποίησης για όσους συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και θα παρέχει υποστήριξη με οδηγίες και συμβουλές.
Στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων η δημοτική αρχή στοχεύει στο να μειώση στο 10% τα κοινά απορριμμάτα, με ανακύκλωση του χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και λευκοσιδήρου (στον μπλε κάδο). Οσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 25 Μαίου. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά την ημερίδα που οργανώνει ο Δήμος Σαντορίνης στις 2 Ιουνίου.
Εμείς εδώ, στο Δήμο, δυστυχώς ακόμη παλεύουμε για τη διάδοση της χρησιμότητας της ανακύκλωσης.

Πηγή: www.newsit.gr
Δημοσίευση σχολίου