Η εβδομάδα που πέρασε 31/07-06/08/2010

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
web: www.ecogreens.gr - email: pressoffice@ecogreens.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210 3306301, fax 210 3834390
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631, τηλ. 231 0266705, fax 231 0269780
Γραφειο Τυπου - Ενημερωτικο Δελτιο
Η εβδομάδα που πέρασε 31/07-06/08/10
Ζητείται πολιτική στον τομέα των μεταφορών
Δευτέρα, 02 Αύγ. 2010
Η απεργία των φορτηγών και η επιστράτευσή τους από την κυβέρνηση αποτέλεσε λάθος μάχη σε λάθος χρόνο με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
Παρά τη γενική συμφωνία ότι το καθεστώς των αδειών των οδικών μεταφορών οφείλει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στο κοινοτικό δίκαιο, η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει τις μέγιστες αρνητικές συνέπειες από την αλλαγή αυτή, αιφνιδιάζοντας τους πάντες σε περίοδο διακοπών και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
 
Επιτυχημένη περιοδεία και σημαντικές επαφές των Οικολόγων Πράσινων στην Λαμία
Τρίτη, 03 Αύγ. 2010
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στη Λαμία, με επαφές με κοινωνικούς, παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς στην Λαμία, αλλά και με την εκδήλωση για τα εγκαίνια του γραφείου της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας στην πόλη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η Έφη Γρίβα Συντονίστρια της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας και ο Στέφανος Σταμέλλος μέλος της Πολιτικής Κίνησης.
 
Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στην Αίγινα για το Σαρωνικό, τα ψάρια, τη ρύπανση και το ελεύθερο κάμπινγκ
Τετάρτη, 04 Αύγ. 2010
Το Σάββατο 31/7/2010 στις 8.00 μ.μ. στην παραλία του Σαρπά στην Αίγινα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για το Σαρωνικό. Η εκδήλωση οργανώθηκε και συντονίστηκε από την ΠΚ Αίγινας με κεντρική ομιλήτρια την Β. Λαλιώτου, Ιχθυολόγο, ενώ συμμετείχε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής Οικολογικής Απάντησης - ΑΤΤΟΙΚΑ Κώστας Διάκος. Στην ανοιχτή εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλιέων «Ο Σωτήρας», εκπαιδευτικοί της Αίγινας, εκπρόσωποι συλλόγων πολιτών, πολίτες της Αίγινας και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που ήρθαν από την Αθήνα θέλοντας να χαρούν κι ένα μπάνιο συμμετέχοντας σε μια χρήσιμη συζήτηση.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Απάντηση σε δημοσίευμα του tvxs.gr
Τετάρτη, 04 Αύγ. 2010
Σε απάντηση δημοσιεύματος του tvxs, σχετικά με δήθεν πρόθεση των Οικολόγων Πράσινων να υποστηρίξουν υπό διαμόρφωση περιφερειακά σχήματα στην Αττική, η εκπρόσωπος τύπου απέστειλε την παρακάτω επιστολή διάψευσης, η οποία εξακολουθεί να μην δημοσιεύεται από τους υπευθύνους της ιστοσελίδας.
 
6η Αυγούστου: Μαύρη επέτειος για την ανθρωπότητα
Πέμπτη, 05 Αύγ. 2010
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε όλους τους πολίτες να θυμηθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες άμαχων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή σε μία πολεμική επιχείρηση μαζικής δολοφονίας, στη Χιροσίμα και στη συνέχεια στο Ναγκασάκι.
Να θυμηθούν τις ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή και στην υγεία όσων επέζησαν της καταστροφής και των απογόνων τους, τις ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον αλλά και στις γεωστρατηγικές ισορροπίες και στην κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών που ακολούθησε.
 
Δ.Ε.Η.: Οι λιγνιτικές μονάδες πρέπει να κλείσουν, όχι να πουληθούν
Πέμπτη, 05 Αύγ. 2010
Αντίθετοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Ως προτεραιότητα και κριτήριο θέτουν ένα βιώσιμο σύστημα ηλεκτρισμού, χωρίς μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά. Τονίζουν την ανάγκη για άμεση και αποφασιστική στροφή προς την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και για τερματισμό των άμεσων ή έμμεσων επιδοτήσεων σε αυτά. Χαρακτηριστικά δηλώνουν πως οι λιγνιτικές μονάδες δεν πρέπει να πουληθούν, αλλά να κλείσουν το συντομότερο δυνατό.
 
Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων
Πέμπτη, 05 Αύγ. 2010
Χιλιάδες καταναλωτές εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων, των αδιαφανών και επιθετικών πρακτικών εκ μέρους των πιστωτικών επιχειρήσεων, των απρόβλεπτων γεγονότων στη ζωή των δανειοληπτών (απώλεια της εργασίας, ασθένεια, μείωση των εισοδημάτων) αλλά και της σημερινής δυσχερούς οικονομικής κατάστασης βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους προς τους πιστωτές τους.
 
Το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ θα ξαναείναι κοντά σας από Σεπτέμβρη. Καλό - υπόλοιπο Καλοκαίρι!
Οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλους τους νέους χάρτες με τις συνενώσεις στην αυτοδιοίκηση μπορούν να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6502.
Ανακοινώσεις από ομάδες, μέλη και φίλους των ΟΠ
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ανακοινώνονται οι δραστηριότητες τους στην "Εβδομάδα που έρχεται" να αποστέλουν τις σχετικές πληροφορίες έως 12.00 κάθε Παρασκευής στην ηλεκτρονική διεύθυνση op.ebdomada@ecogreens.gr.
Οικολόγοι Πράσινοι @     
Yπεύθυνοι: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Στέλλα Κεμανετζή, Κώστας Γεωργιάδης
Επιμέλεια: Σπύρος Δήμας
Δημοσίευση σχολίου