Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αίγινα

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Aίγινα

     Πριν από μερικές ημέρες αυτοδιοικητικές , περιβαλλοντικές και κοινωνικές κινήσεις, από όλη την Αίγινα , πήραμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε και να εκφράσουμε την αγωνία μας για το αύριο της κοινωνίας και του νησιού μας.
       Μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και δημιουργικού διαλόγου στη συζήτηση που κάναμε διαπιστώσαμε από τη δράση μας, ατομική και συλλογική, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η κοινωνία και η νέα γενιά από τις πολιτικές που ακολουθούνται χρόνια τώρα. Εκφράσαμε την αναγκαιότητα οι πολίτες, τα κινήματα και οι συλλογικές δράσεις, να πάρουν το λόγο για το μέλλον του νησιού μας με συμμετοχικές και ανοικτές διαδικασίες. Διαπιστώσαμε ότι ο τεράστιος πλούτος του νησιού μας κατασπαταλιέται, ενώ τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα δεν αξιοποιούνται, ιδίως ο πλούτος των ανθρώπων, της ιστορίας και του πολιτισμού.
       Συγκλίναμε στην ανάγκη ενιαίας έκφρασης όλων μας στις επερχόμενες δημοτικές  εκλογές, με τις προτάσεις διεξόδου για τις οποίες παλεύουμε συλλογικά εδώ και χρόνια, για την αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου της Αίγινας, για μια οικονομία βασισμένη στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα σέβεται τους φυσικούς πόρους. Συγκλίναμε στην ανάγκη δημιουργίας μιας δημοτικής κίνησης που θα εκφράσει, θα προβάλει και θα διεκδικήσει ένα διαφορετικό, εναλλακτικό μέλλον για το νησί μας και τη νεολαία του, με φιλοδοξία να δώσουμε στην Αίγινα τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο.
        Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό  να συντονίσουμε  ανοικτό - δημόσιο διάλογο με πλήρη διαφάνεια και αξιοποίηση του διαδικτύου και για να καλέσουμε όλα τα κινήματα, τις συλλογικότητες και τους πολίτες σε μια νέα δημόσια συνάντηση την 

Κυριακή 18 Ιουλίου 
στο καφεστιατόριο «Συμπόσιο»
( πίσω από το Μαριδάκι)»  και ώρα 11.00π.μ.

Iδρυτική της κίνησης, στην οποία θα εγκριθούν η Ιδρυτική της Διακήρυξη, ο τρόπος λειτουργίας και δράσης της και οι βασικές προγραμματικές εξαγγελίες της.

 Καλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή να παρευρεθούν  και να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διάλογο που θα ακολουθήσει .


                      ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
             
             ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...