ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
webwww.ecogreens.gr - emailecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Πλατ. Ελευθερίας 14 - 10553, τηλ. 210 3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Πλάτωνος 1 & Εγνατία - 54631, τηλ. 2310 269780, fax 2310 421196

                                                                              10.6.2010
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…
  • Να μην εκφυλιστεί η κάθαρση σε αυτοπροστασία του πολιτικού συστήματος
  • Να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο και το τελευταίο Πόθεν Έσχες των πολιτικών
  • Να ζητηθούν από τη SIEMENS τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για μίζες

Σχετικά με τις εξελίξεις στις υποθέσεις των σκανδάλων, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Προς το παρόν η αναζήτηση ευθυνών εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά σε απόμαχους της πολιτικής. Κάτι τέτοιο αποτελεί λιγότερο βήμα κάθαρσης και περισσότερο προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να βάλει τον εαυτό του στο απυρόβλητο.  Είναι ζωτικό λοιπόν να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο και το τελευταίο «Πόθεν Έσχες» όλων των πολιτικών, για να δούμε ποιοι πλούτισαν κατέχοντας δημόσιες θέσεις. 
Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Και εδώ δε χωρούν υπεκφυγές: ακόμη κι αν δεν ξέρουμε ακριβώς ονόματα και ποσά, η SIEMENS έχει επίσημα παραδεχθεί μίζες άνω των 100 εκατομμυρίων, που αντιστοιχούν αυταπόδεικτα σε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο. Ξένες κυβερνήσεις, όπως των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, έχουν ήδη αποζημιωθεί με βάση ανάλογα στοιχεία. Είναι αδιανόητο να μην έχει απαιτήσει το ίδιο η ελληνική κυβέρνηση, και να μην το ζητάει ούτε η αντιπολίτευση. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για ποσά που αφαιρούνται από τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών».

                                                          Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...