MYNHMA των Οικολόγων-Πράσινων

www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001



ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Κάτι ήδη αλλάζει:

Βασισμένοι στα διαρκώς αυξανόμενα Μέλη μας, συμβάλουμε ενεργά στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Σε όλη την χώρα, τα Μέλη μας, μεταφέρουν το μήνυμα ενός διαφορετικού Πολιτικού φορέα.

Η πράσινη οικονομία, η κοινωνική αλληλεγγύη, οι αγώνες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η διαβούλευση και ο αλληλοσεβασμός έρχονται ως έννοιες αλλά κυρίως ως πρακτικές να αναμετρηθούν με την διαφθορά, τις εξαρτήσεις και την αδιαφορία για τον άνθρωπο και το κοινωνικό – οικονομικό – φυσικό περιβάλλον του.

Στις 7 Ιουνίου 2009 ξεκινάμε, με την δική σας ψήφο, καινούργιους αγώνες στο Ευρωκοινοβούλιο και δυναμώνουμε τις υπάρχουσες παρεμβάσεις μας στις Βρυξέλλες και στην χώρα μας.

Ποιοι είμαστε;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένας νέος, αυτόνομος πολιτικός φορέας, που δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με σκοπό να εκφράσει στη χώρα μας τις αξίες και τις αρχές του παγκόσμιου πράσινου κινήματος. Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002 από στελέχη ενεργά σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα, αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται για πρώτη φορά με την πολιτική γιατί ασφυκτιούν από τα σημερινά αδιέξοδα.

Συμμετείχαμε στην ίδρυση και είμαστε πλήρες μέρος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (European Green Party), που αποτελείται από 35 κόμματα σε 33 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ συμμετέχουμε και στις διεργασίες των Παγκόσμιων Πράσινων (Global Greens).

Στόχος μας:

Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στους ελληνικούς πολιτικούς θεσμούς εκφράζοντας τις εναλλακτικές, ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές θέσεις της πολιτικής οικολογίας, ενός πολιτικού κινήματος που χαράσσει πολιτικές για τη βιωσιμότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος και για τις επόμενες γενιές σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλουμε να δείξουμε πόσο αλληλένδετα είναι η ποιότητα ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος με τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη και την οικοδόμηση μιας ανοιχτής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Θέλουμε να προστατεύσουμε τον άνθρωπο και την φύση. Να ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης όπου η γνώση μας είναι περιορισμένη. Να ξεριζώσουμε τη φτώχεια ως ηθική, κοινωνική οικονομική και οικολογική επιταγή. Να δράσουμε συμπληρωματικά και να στηρίξουμε τις προσπάθειες των ενεργών πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών, να ενισχύσουμε τις μορφές άμεσης δημοκρατίας. Να ζήσουμε σε ειρήνη και αρμονία με το περιβάλλον, τους συμπολίτες και τους εαυτούς μας.

Πολιτικές αρχές μας:

Η ορθή εφαρμογή της πράσινης οικονομίας (αναγκαία σήμερα όσο ποτέ) , η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα (φυσική και πολιτισμική), η ατομική ευθύνη, η αλληλεγγύη, είναι τα θεμέλια που στηρίζουν και διαμορφώνουν τις θέσεις, τις πολιτικές και τη δράση μας.

Η πολιτική οικολογία είναι η δική μας ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, το περιβάλλον, την οικονομία, την πολιτική. Υπάρχει πράσινη διέξοδος από την κρίση. Υπάρχουν λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

  • Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας για να γίνουν πραγματικότητα.


Γνωρίστε και στηρίξτε τους Οικολόγους Πράσινους για την ενδυνάμωση μίας νέας & ανεξάρτητης κοινωνικής – οικονομικής – περιβαλλοντικής ελπίδας στην Ελλάδα.


Οι υποψήφιοι των Οικολόγων-Πράσινων στις Ευρωεκλογές

Το πράσινο New Deal

Παρακαλούμε, διαδώστε αυτό το μήνυμα νίκης και

ελπίδας στους γνωστούς και φίλους σας

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...