Ερώτηση ευρωβουλευτή για το ζήτημα της Σκοτεινής. απο το http://aeginaportal.gr/



Μία νέα εξέλιξη είχαμε στο θέμα τη νομιμότητος της λειτουργίας της μονάδας σκυροδέματος στην περιοχή της Σκοτεινής. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Δήμα φέρνοντας το θέμα στην Κομισιόν. Ο κύριος Παπαδημούλης μετέφερε τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

"Η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής σκυροδέματος μέσα σε ρέμα, στη θέση Σκοτεινή Αίγινας έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, οι οποίο έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας ακύρωση του έργου, αφού, όπως υποστηρίζουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού. Η μονάδα σκυροδέματος εξακολουθεί να λειτουργεί, παρότι επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε στις 26 Ιουνίου την αναστολή της λειτουργίας της.

Ερωτάται η Επιτροπή: Γνωρίζει το θέμα; Έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το ζήτημα; Μπορεί να βεβαιώσει ότι το έργο είναι σύμφωνο με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία;"

Σε συνομιλία που είχε το Aegina Portal στις αρχές του καλοκαιριού με έναν εκ τον ιδιοκτητών της μονάδας ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της εγκατάστασης και της λειτουργίας της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Μας παρουσιάζουν ως τέρατα, ενώ εμείς θέλουμε να λειτουργούμε νόμιμα την επιχείρηση μας. Φύγαμε από το Λεόντι, τώρα μας ζητάνε να φύγουμε και από εδώ. Όλα αυτά τα σπίτια που έχουν χτιστεί στην περιοχή από εμάς έχουν πάρει μπετόν. Εμείς κατά την εγκατάσταση κάναμε ότι μας ζητήθηκε για να διασφαλίσουμε ότι θα λειτουργούμε σωστά και η λειτουργία θα είναι σύμφωνη με τον νόμο. Τώρα μας λένε και πάλι να φύγουμε. Σε ποιο σημείο της Αίγινας τελικά είναι νόμιμη η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας; Είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε ένα κλειστό σύστημα με το οποίο δεν θα διαφεύγει τίποτα στο περιβάλλον. Να ξέρουμε όμως ότι θα μείνουμε."

Βέβαια από τότε οι εξελίξεις δεν έπαψαν να υφίστανται με κορύφωση την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας της μονάδας στα μέσα στου προηγούμενου μήνα και από ό,τι φαίνεται το θέμα θα παραμείνει στη επικαιρότητα για αρκετό ακόμη καιρό.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...