Ημέρα Ελ. Λογισμικού




Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου για την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2008. Αυτή είναι μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση για τον εορτασμό και την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού, με εκατοντάδες ομάδες από όλο τον πλανήτη να συμμετέχουν σε αυτήν!

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, οι καθημερινές μας εμπειρίες εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το λογισμικό. Το λογισμικό ασκεί επιρροή στο πως επικοινωνούμε με τους γύρο μας, πως διασκεδάζουμε, δουλεύουμε, ακόμα και πως βρίσκουμε τον προορισμό μας στους δαιδαλώδεις δρόμους μιας πόλης. Το λογισμικό στηρίζει τον ίδιο τον τρόπο ζωής μας, τις βασικές μας ελευθερίες όπως η ελευθερία της συνάθροισης, η ελευθερία της σκέψης, ή ελευθερία της επιλογής και άλλες. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την σημασία και την επίδραση του λογισμικού και άλλων τεχνολογιών στις ζωές μας.

Τι εννοούμε όμως με το Ελεύθερο Λογισμικό; Το Ελεύθερο Λογισμικό πρόκειται για ένα τεχνολογικό μέλλον, το οποίο θα μπορούμε να εμπιστευτούμε, που είναι βιώσιμο και δεν επηρεάζει αρνητικά τις βασικές ελευθερίες μας, τις οποίες θεωρούμε δεδομένες. Λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο παρακολουθεί τις συνομιλίες μας, τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, μπορεί και εγκαθιστάτε στους υπολογιστές μας χωρίς την γνώση μας. Το κλείδωμα των ταινιών ανά γεωγραφική περιοχή, εισάγει ένα τεχνητό εμπόδιο στο διεθνές περιεχόμενο - μου είναι η προσωπική επιλογή μας; Ιδιόκτητες μορφές δεδομένων μπορούν να μας κλειδώνουν έξω από το ίδιο μας το περιεχόμενο. Η Ελευθερία του Λογισμικού μπορεί να συντηρηθεί μόνο από διαφανή συστήματα (όπως το Ελεύθερο και Ανοικτού Κώδικα Λογισμικό) που είναι βασισμένα σε ανοικτά, ασφαλή και βιώσιμα στάνταρτ, συμπεριλαμβανομένων των μορφών δεδομένων και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Η Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι ένα ετήσιος εορτασμός του Ελεύθερου Λογισμικού και γιατί είναι σημαντικό. Στόχος μας είναι η ενημέρωση του κοινού για αυτά τα σημαντικά ζητήματα. Πληροφορίες για την εκδήλωση για την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε στο http://softwarefreedomday.org/about/el και σας προσκαλούμε να έρθετε για μια διασκεδαστική ημέρα γεμάτη από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, δωράκια και πληροφορίες.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...