Στοπ στις διαρροές νερού με ένα «κλικ»

Στοπ στις διαρροές νερού με ένα «κλικ»

Μέσω διαδικτύου και ενός συστήματος το οποίο θα βασίζεται σε αισθητήρες θα ελέγχονται οι διαρροές νερού στο δήμο Τρικάλων, προκειμένου να λαμβάνονται δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της μείωσης των αποθεμάτων.

Ένα βήμα μπροστά από την απλή χαρτογράφηση του δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρησιμοποιείται από πολλούς δήμους, στα Τρίκαλα μελετούν ένα σύγχρονο σύστημα με το οποίο θα είναι δυνατόν να ελέγχονται 24 ώρες το 24ωρο τα σημεία από τα οποία μπορεί να υπάρχουν διαρροές.

«Τα ποσοστά διαρροών αγγίζουν το 35% στα Τρίκαλα», επισημαίνει στη zougla.gr, o αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ύδρευσης της πόλης, Δημήτρης Παπαστεργίου. «Στόχος μας είναι με αυτό το σύστημα, το οποίο θα μας επιτρέπει τη διαρκή παρακολούθηση να επεμβαίνουμε εγκαίρως και να μειώσουμε τις απώλειες κάτω από το 20%, το οποίο φέρνει ισορροπία στο σύστημα».

Οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι σε όλα τα κομβικά σημεία των αγωγών νερού της πόλης. Το σύστημα αυτό θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την πίεση του νερού ανάμεσα σε δύο αισθητήρες. Αν αυτή είναι μειωμένη σε σχέση με το κανονικό θα ειδοποιείται το κεντρικό σύστημα για να πηγαίνει συνεργείο της ΔΕΥΑΤ αμέσως στο συγκεκριμένο σημείο.

Με σύστημα τηλεχειρισμού θα ελέγχεται και η ροή του νερού στις γεωτρήσεις, από όπου άλλωστε υδροδοτείται η πόλη των Τρικάλων, αλλά και στα αντλιοστάσια. Οι παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.

Μία πρώτη εικόνα για την πορεία του εγχειρήματος θα έχουν στο δήμο Τρικάλων, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ :http://zougla.gr/news.php?id=5947

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...