ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ !!!!

  • Δίκτυο Ελικοδρομίων στο Αιγαίο

ο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από την ίδρυση του το 1986 σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές στα νησιά, για την αερομεταφορά εκτάκτων περιστατικών, ανέλαβε τον συντονισμό και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή Ε/Δ σε αυτά.

Η κατασκευή και ολοκλήρωση των Ε/Δ έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτ/σεων σε οικόπεδα των Δήμων και Κοινοτήτων των νησιών και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Σήμερα στο Αιγαίο λειτουργούν με άδεια λειτουργίας του Υπουργείου Μεταφορών είκοσι τέσσερα (24) Ε/Δ πλήρως εξοπλισμένα στα παρακάτω νησιά:
Αγ. Ευστράτιο, Λέσβο (Ερεσσός), Ψαρά, Φούρνους Ικαρίας, Αγαθονήσι, Λειψούς, Πάτμο, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Χάλκη, Κάρπαθο (Όλυμπο), Άνδρο, Τήνο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Κουφονήσια, Αμοργό, Σίκινο, Ανάφη και Θηρασιά.
Για το  Ε/Δ Φολέγανδρου εχουν αποπερατωθεί οι εργασίες και επίκειται η έκδοση της άδειας λειτουργίας.
Για το  Ε/Δ   Οινουσών  αποπερατώνονται οι εργασίες και στην συνέχεια θα εκδοθεί άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Μεταφορών.
Κατασκευάζονται σήμερα επτά (7) νέα Ε/Δ στα νησιά Αρκιοί, Αντίπαρο, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα, Ίο και Ικαρία (Ράχες).

Μετά την ολοκλήρωση και των παραπάνω Ε/Δ θα υπάρχει σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο ή σε απομακρυσμένα σημεία μεγάλων νησιών, ένα πλήρες δίκτυο σύγχρονων Ε/Δ διεθνών προδιαγραφών που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση (ημέρα και νύκτα) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ  ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΤΕ ???

Ελικοδρόμιο Αγ.Ευστρατίου
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Ανάφης
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Αμοργού
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Αμοργού
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Καρπάθου
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση
Ελικοδρόμιο Κέας
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Κύθνου
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση
Ελικοδρόμιο Κουφονησίων
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Πάτμου
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση
Ελικοδρόμιο Ψαρών
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση

Ελικοδρόμιο Τήλου
(Υ.Π.Α.)
μεγέθυνση



--
Γρηγόρης θ. Μαλτέζος

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...