ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους χημικούς αεροψεκασμούς
Πληροφορίες: Φρειδερίκη Ζούγρου 6936-938277

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεταξουργείου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για τους χημικούς αεροψεκασμούς, που οργάνωσαν η Κίνηση Κατά των Χημικών Αεροψεκασμών και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Νίκος Κατσαρός τ. Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Εισαγωγή στο θέμα έκανε η κυρία Αλίκη Στεφάνου και την ευθύνη της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε η κα Φρειδερίκη Ζούγρου.
Ο κ. Νίκος Κατσαρός στην ομιλία του αναφέρθηκε ξεκάθαρα στα προβλήματα που συνεπάγεται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο η συνεχιζόμενη πτήση αεροπλάνων τα οποία αφήνουν ουρές με βαρέα μέταλλα, που δε σβήνουν όπως των κοινών αεροπλάνων. Αναφέρθηκε επίσης στη συνωμοσία σιωπής που υπάρχει από τις Κυβερνήσεις αλλά και από την επιστημονική κοινότητα.
Ακολούθησε συζήτηση και εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει στο εξής τον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στο τέλος της συνάντησης εγκρίθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

Τα μέλη της Κίνησης κατά των Χημικών Αεροψεκασμών, της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας καθώς και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στο Βόλο, στην αίθουσα τουΜεταξουργείου Νέας Ιωνίας, αφού ακούσαμε την ενημέρωση σχετικά με το θέμα των χημικών αεροψεκασμών από το διακεκριμένο επιστήμονα κ. Νίκο Κατσαρό:

Διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφορά όλο τον πλανήτη και άπτεται της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι υπάρχει μία συνωμοσία σιωπής για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, το οποίο όμως γίνεται φανερό, σχεδόν καθημερινά, στους πολίτες από τις λευκές «ουρές» των αεροπλάνων που δε σβήνουν, αλλά απλώνουν στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας τεχνητή νέφωση καιαλλάζοντας, πολλές φορές, τον καιρό ακόμα και μιας ολόκληρης περιοχής.

Περιέχουν υδρόφιλες χημικές ουσίες, όπως βάριο, άλατα, οξείδια αλουμινίου ή και χαλαζία, που απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία και αντανακλούν στο διάστημα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτές οι «χημικές ουρές» γίνονται για πειραματική εφαρμογή νέων στρατιωτικών και άλλων τεχνολογιών, που χρησιμοποιούν και επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και άλλα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας, για τεχνητή τροποποίηση του καιρού και εφαρμογή βιολογικών πειραμάτων σε ολόκληρους πληθυσμούς.

Ως πολίτες της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη απαιτούμε να πληροφορηθούμε την αλήθεια. Δε δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα σε ένα πείραμα με αβέβαιες επιπτώσεις σε κάθε έμβιο ον του πλανήτη.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζί με όσους άλλους αντιλαμβάνονται τους κινδύνους από τους χημικούς αεροψεκασμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Υγεία είναι πολυτιμότερη από οποιοδήποτε άλλο αγαθό στον κόσμο και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

tDSC03271.JPG

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...