Χωριά της Αίγινας

Χωριά της Αίγινας

Η Αίγινα είναι ένα πανέμορφο νησί που αξίζει να επισκεφθείτε. Σε όλο το νησί υπάρχουν χωριά και οικισμοί που έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και προσφέρονται ιδανικά για διακοπές και ξεκούραση. Επίσης υπάρχουν πολλές παραλίες, άλλες ερημικές και άλλες κοσμοπολίτικες που προσφέρουν τη δυνατότητα για χαλάρωση και θαλάσσια sports. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, φυσικά τοπία και αξιοθέατα, θα γεμίσουν με ενδιαφέρον και θα συμπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις διακοπές σας.  

Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περιγραφή για κάθε χωριό και οικισμό της Αίγινας, καθώς και Link για περισσότερες πληροφορίες.

Αίγινα Χώρα

Αίγινα Χώρα

Είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού. Στο λιμάνι σας καλωσορίζει το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, ενώ κατά μήκος της παραλίας υψώνονται τα νεοκλασικά κτίρια που προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη πόλη.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της πόλης της Αίγινας More Information
Αγία Μαρίνα - Αίγινα

Αγία Μαρίνα - Αίγινα

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αίγινας και είναι από τα πιο γνωστά χωριά της. Συνδυάζει αρμονικά τη γραφικότητα με το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ενώ η παραλία της είναι από τις ομορφότερες του νησιού. Προσφέρει πολλές προτάσεις διασκέδασης και διαμονής.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Αγίας Μαρίνας More Information
Βαγία - Αίγινα

Βαγία - Αίγινα

Η Βαγία βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Αίγινας και είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, περιτριγυρισμένο από πεύκα. Έχει πολύ όμορφη παραλία και εύκολη πρόσβαση σε άλλα χωριά της Αίγινας.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Βαγίας More Information
Μαραθώνας - Αίγινα

Μαραθώνας - Αίγινα

Ο Μαραθώνας είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά της Αίγινας σχεδόν ανάμεσα στη πόλη της Αίγινας και το χωριό Πέρδικα. Έχει όμορφες και ήσυχες παραλίες και αρκετά γραφικά παραθαλάσσια εστιατόρια και ψαροταβέρνες.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό του Μαραθώνα Αίγινας More Information
Μεσαγρός - Αίγινα

Μεσαγρός - Αίγινα

Ο Μεσαγρός είναι ορεινό παραδοσιακό χωριό και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Καθώς είναι χτισμένο σε υψόμετρο, προσφέρει πανοραμική θέα, ενώ βρίσκεται επίσης και πολύ κοντά στο ναό της Αφαίας Αθηνάς.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό του Μεσαγρού More Information
Παλαιοχώρα / Άγιος Νεκτάριος - Αίγινα

Παλαιοχώρα / Άγιος Νεκτάριος - Αίγινα

Η Παλιοχώρα το άλλοτε σημαντικό και πολύβουο χωριό της Αίγινας, σήμερα θυμίζει χωριό – φάντασμα καθώς είχε εγκαταλειφθεί μετά την περίοδο της επανάστασης.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Παλαιοχώρας More Information
Πέρδικα - Αίγινα

Πέρδικα - Αίγινα

Η Πέρδικα είναι ένα γραφικό και πανέμορφο χωριό, χτισμένη στο νοτιοδυτικό άκρο της Αίγινας, απέναντι από το νησάκι Μονή. Έχει πολύ όμορφο περιβάλλον και συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Πέρδικας More Information
Σουβάλα - Αίγινα

Σουβάλα - Αίγινα

Η Σουβάλα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αίγινας και είναι το δεύτερο λιμάνι της Αίγινας. Το λιμάνι του χωριού είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και η αρχαία πόλη της Σουβάλας ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Σουβάλας More Information
Αγκίστρι

Αγκίστρι 

Το Αγίστρι είναι ένα καταπράσινο νησί γεμάτο πεύκα που γειτονεύει με την Αίγινα. Είναι πολύ δημοφιλές νησάκι ιδανικό για διακοπές ησυχίας και ξεκούρασης. Έχει εύκολη πρόσβαση τόσο με την Αίγινα όσο και με τον Πειραιά.

:: Κάντε κλικ εδώ για τον Ταξιδιωτικό Οδηγό του Αγκιστρίου More Information

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...