Ξεκίνησαν στη Αίγινα οι εργασίες του 16ου Πανελληνίου Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ξεκίνησαν στη Αίγινα οι εργασίες του 16ου Πανελληνίου Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.  aeginaportal.gr

Στο κατάμεστο από συνέδρους, καθηγητές και φοιτητές, κινηματογράφο "Τιτίνα" στο κέντρο της Αίγινας, ξεκίνησε χθες το 16ο Πανελλήνιο Διεθνές Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα από 17 έως 20 Μαρτίου. Τους συνέδρους καλωσόρισε, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κύριος Νίκος Οικονόμου. Ως χώροι διεξαγωγής του συνεδρίου έχουν οριστεί οριστεί ο κινηματογράφος "Τιτίνα", η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και το Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την έναρξη του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των φορέων που χαιρέτησαν την έναρξη του συνεδρίου, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους, για το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται στην Αίγινα και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον πολιτιστικό και ιστορικό χαρακτήρα του νησιού, αλλά και τη σημερινή της φυσιογνωμία, καλώντας τους συνέδρους να "ξεκλέψουν χρόνο" προκειμένου να περιδιαβούν τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου και το λιμανιού και να γνωρίσουν τις ομορφιές της.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΕΦ κύριος Ευστράτιος Θεοδοσίου, ο Α' αντιπρόεδρος κύριος Παναγιώτης Φιλντίσης, ο Β' αντιπρόεδρος κύριος Στέφανος Τσιτομενέας, ο κύριος Αρτέμης Αθανασάκης, μέλος του Δ.Σ. (εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου), ο κύριος Σταμάτης Καλαμιώτης, μεταπτυχιακός φοιτητής που συντονίζει τον Τομέα Φοιτητών της ΕΕΦ. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών και νυν πρόεδρος της Ένωσης Βουλγάρων Φυσικών BPU (Balkan Physical Union) Alexander G Petrov και ο πρόεδρος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διονύσης Βαβουγυιός.

Την Αίγινα, κατά τη διάρκεια του τετραήμερο συνεδρίου, αναμένεται αν επισκεφθούν 1.500 άτομα σύμφωνα με σχετική δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κυρίου Θεοδοσίου. Κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα, υπήρχε μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα, καθώς ο κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Καθηγητής ΜΙΘΕ - ΕΚΠΑ, λόγω υποχρεώσεων δεν ήταν στην Αίγινα. Το θέμα της εισήγησης του κυρίου Γαβρόγλου, "Τρεις Ουτοπίες και μία πρόταση για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήμες"  θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα των επομένων ημερών.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...