Κρασί και μέλι, λάδι και φιστίκι [?] - H Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ του Μιλάνου

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ του Μιλάνου

«Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή» είναι ο θεματικός πυρήνας της «Expo Μιλάνο 2015» που άνοιξε τις πύλες της τον Μάϊο και θα ολοκληρώσει τις εργασίες της τον προσεχή Νοέμβριο. Η παγκόσμια ΕΧΡΟ αφορά το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο  Η «Expo Μιλάνο 2015» θα παρέχει μια ευκαιρία να συλλογιστούμε και να αναζητήσουμε λύσεις για τις αντιφάσεις του κόσμου μας.  Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να κάνουμε συνειδητές πολιτικές επιλογές, να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους ζωής και να χρησιμοποιήσουμε την καλύτερη τεχνολογία για τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της διαθεσιμότητας και της κατανάλωσης πόρων.
Η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερο 125 τμ (ωφέλιμος χώρος 62τ.μ.) στο θεματικό πάρκο bio-mediterraneumcluster με θέμα τη μεσογειακή διατροφική ποιότητα.  Σ’ αυτό το περίπτερο η Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ, από τις 26-27 Οκτωβρίου σχεδιάζει να παρουσιάσει τη δική της ιδιαίτερη ταυτότητα.

Μια μοναδική ευκαιρία, όπου η Περιφέρεια Αττικής θα κινηθεί προς το Μιλάνο, για να παρουσιάσει στον κόσμο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής: την ιστορία, το πολιτισμό, το μοναδικό της φυσικό περιβάλλον, τα πανέμορφα νησιά της, τον ήρεμο Σαρωνικό της κόλπο και την αξεπέραστη παραγωγή της σε προϊόντα όπως λάδι, μέλι, κρασί, φιστίκι, κλπ.
Ημερολόγιο εκδηλώσεων στον κοινόχρηστο χώρο
  1. Δευτέρα 26/10:
  • Παρουσίαση μέσα από το Περίπτερο μας των προϊόντων της Αττικής γης,   της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της Τουριστικής Αττικής.
  • Επαφές με συνεργάτες και ενώσεις παραγωγών άλλων χωρών.
  1. Τρίτη 27/10 :
  • Συνέντευξη Τύπου ( Πρωί )
  • Επαφές των παραγωγών με συνεργάτες από την παγκόσμια αγορά και προβολή   των προϊόντων made in Attica.
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Η: 18.00
  • Η 19.00 Ελληνικό γεύμα με κάλεσμα σε:
α) tour operators που έχουν ως προορισμό την Αττική
β) Επιχειρηματίες (εισαγωγείς – εξαγωγείς) που σχετίζονται με προϊόντα διατροφής και έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Αττικής,
γ) Συμμετοχή επιχειρηματιών που εξάγουν από την Περιφέρεια Αττικής.
δ) Όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην έκθεση
ε) Προσωπικότητες που συμμετέχουν στην ΕΧΡΟ.
Στ). Έλληνες προσωπικότητες στο Μιλάνο
Εκτίμηση 50 άτομα. Στους προσκαλεσμένους προσφέρονται: ελληνικό φαγητό, γευσιγνωσία και προϊόντα της Αττικής γης.
 Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή
 Η Αττική γη παρουσιάζει τα προϊόντα της : Κρασί και μέλι, λάδι και φιστίκι, που αποτελούν και βάση της μεσογειακής διατροφής.  
 Η παγκόσμια ΕΧΡΟ στο Μιλάνο αφορά στο σημαντικότερο εμπορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο.
 Η «Expo Μιλάνο 2015» παρέχει μια ευκαιρία να συλλογιστούμε και να αναζητήσουμε λύσεις για τις αντιφάσεις του κόσμου μας.
 Από τη μία πλευρά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποφέρουν από την πείνα (περίπου 870 εκατ. άνθρωποι υποσιτίστηκαν το 2012 και τα σύγχρονα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες).
 Από την άλλη, περίπου 1.5 δις τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο.
 Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να κάνουμε συνειδητές πολιτικές επιλογές, να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους ζωής και να χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες τεχνολογίες για τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της διαθεσιμότητας και της κατανάλωσης πόρων.
«Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή» είναι ο θεματικός πυρήνας της «Expo Μιλάνο 2015».
 Στην ΕΧΡΟ 15 η Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ, σχεδιάζει από 25/10 ως 28/10 να αναδείξει τη δική της ιδιαίτερη ταυτότητα με θέμα τη μεσογειακή διατροφική ποιότητα.
 Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει στον κόσμο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής: την ιστορία, το πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τα πανέμορφα νησιά της, τον ήρεμο Σαρωνικό της κόλπο και την αξεπέραστη παραγωγή της σε προϊόντα όπως κρασί, μέλι, λάδι και φιστίκι.
 Στη διάρκεια της έκθεσης, οι παραγωγοί της Περιφέρειας Αττικής, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα δικά τους ανυπέρβλητα προϊόντα, να έρθουν σ΄ επαφή με συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο και να γνωρίσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες.
 Παράλληλα, στις πιο δύσκολες μέρες, ταξιδεύουμε στην Ευρώπη με την ελπίδα η μοναδικότητα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού να “μιλήσει” σε μία άλλη γλώσσα… Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.
 Η Κλασική Μουσική και η Jazz συναντούν τους Βυζαντινούς Ύμνους και την Παράδοση της Μεσογείου με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δεξιοτέχνη πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο και μία μοναδική γυναικεία βυζαντινή φωνή τη Νεκταρία Καραντζή που ενώνουν ιδανικά Δύση και Ανατολή… με πυρήνα τους βυζαντινούς ύμνους .
 Περιφέρεια Αττικής Διεύθυνση Τουρισμού  
Θοδωρής Αγγελόπουλος  Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού  Σχεδιασμός Ανάπτυξη
Δημοσίευση σχολίου