Έκθεση γλυπτικής του Παναγιώτη Μαρίνη στο Λαογραφικό Μουσείο.

                                         "Εν Αιγίνη"

Έκθεση γλυπτικής του Παναγιώτη Μαρίνη στο Λαογραφικό Μουσείο.

Μία ιδιαίτερη έκθεση ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Πρόκειται για την έκθεση γλυπτικής του Αιγινήτη δημιουργού και λαογράφου Παναγιώτη Μαρίνη. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της έγκειται στον τρόπο, που τα εκθέματα μοιάζουν να είναι ταμένα στο να αναμοχλεύσουν την ιστορία του νησιού και να "προδώσουν" τη βαρύτητά της μέσα από συμβολισμούς γνώριμους και πολυδιαφημισμένους. Αν μάλιστα ο Αιγινήτης γλύπτης το επιδίωκε, θα μπορούσε να προσδώσει ένα ισχυρό χαρακτήρα στην παρουσία αυτών των πέτρινων νομισμάτων, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν το κάνει όμως. Με την ευφυΐα που τον διακρίνει, αποφασίζει να παραμείνει στην "ψυχή" της πέτρας, αλλά και στην "ψυχή" των πραγμάτων, των αντικειμένων, που δέθηκαν μαζί της, δέθηκαν με τα σύμβολα, και γιατί όχι επιδιώκουν να γίνουν "σημαία" μιας ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ένας άλλος γλύπτης, ο Σπύρος Γαλάρης, θέλησε να μιλήσει για τη δουλειά του Παναγιάτη Μαρίνη, να τον συγχαρεί και να του χαρίσει ένα ποίημα που έγραψε για τον αγαπημένο του φίλο.

Διάρκεια έκθεσης 8-15 Ιουλίου. Ωράριο Λειτουργίας 10:00-13:00 / 18:30-22:30

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Η πόλη της Αίγινας είναι εκεί όπου βρίσκεται και το κύρι...