"Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ " TO ΣΥΣΤΉΝΟΥΜΕ !

 Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ  
 

Τίτλος: Η ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ 

Υπότιτλος: Περπατώντας στην Ελλάδα
Συγγραφέας: Αντώνης Καλογήρου
Θέμα: Το νησί της Αίγινας, τα αξιοθέατα και τα μονοπάτια του. Περιγράφονται 15 πεζοπορικές διαδρομές μήκους 52 χλμ. που διασχίζουν όλο το νησί.  Τα μονοπάτια επισκέπτονται όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, όπως την πόλη της Αίγινας, την Παλιαχώρα, το ναό της Αφαίας, τον ξενώνα – ιερό του Ελλάνιου Δία και πολλά άλλα. 
Εκτύπωση: Έγχρωμη
Άλλα στοιχεία: Λεπτομερής περιγραφή των αξιοθέατων του νησιού. Κάθε πεζοπορική διαδρομή συνοδεύεται από χάρτη και αναλυτική περιγραφή βήμα – βήμα. Το βιβλίο συνοδεύεται με αρχείο KML για χρήση GPS. Προαιρετική αγορά του βιβλίου μαζί με τον χάρτη ‘‘ΑΙΓΙΝΑ’’ της εταιρείας ΑΝΑΒΑΣΗ.      
Σελίδες: 200
Διαστάσεις: 29 Υ  Χ 21 Π εκ.
Έκδοση: 2014
Εκδότης: www.pezoporia.gr – Nidus O.E Τηλ. 210 8668767
Τιμή: 6 € μόνο το βιβλίο (2014), 10 € μαζί με τον ψηφιακό χάρτη της εταιρείας ΑΝΑΒΑΣΗ.
Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:
Η Αίγινα πάντοτε προκαλούσε μια απροσδιόριστη γοητεία στους επισκέπτες της. Ένας περιηγητής με μία αντικειμενική ματιά δεν θα την κατέτασσε στα ομορφότερα από τα νησιά μας. Η άναρχη οικοδομική ανάπτυξη είναι ο κύριος λόγος που η Αίγινα χάνει μέρα με τη μέρα τη γοητεία της, καθώς δεκάδες κατοικίες ξεφυτρώνουν καθημερινά σε όλο το νησί που πιέζεται από το άστυ της Αθήνας, οι κάτοικοι της οποίας βρίσκουν μια εύκολη διέξοδο ακόμα και για μονοήμερη απόδραση.
Στενοί δρόμοι, αδιέξοδα, έλλειψη χώρων στάθμευσης και η χωρίς ταυτότητα ανέγερση των παραθεριστικών κατοικιών, προκαλούν μια πρώτη αρνητική εικόνα. Αυτή η εικόνα μεταβάλλεται σταδιακά, καθώς κάποιος αφήνει την όμορφη νεοκλασική πρόσοψη της πόλης και ταξιδεύει στο εσωτερικό του νησιού, ανακαλύπτοντας ένα γοητευτικό τόπο, όπου επικρατούν οι πευκώνες, όπου υψώνεται η πυραμίδα του Όρους, όπου οι κολώνες του ναού της Αφαίας αιχμαλωτίζουν το μάτι, κάτω από το άπλετο φως του ήλιου, ένα φως που γοήτευσε ζωγράφους σαν τον Μόραλη, γλύπτες σαν τον Καπράλο, συγγραφείς σαν τον Καζαντζάκη, που στην Αίγινα βρήκαν την γαλήνη της δημιουργίας.
Περπατώντας το νησί απ΄ άκρη σε άκρη μπορεί κάποιος να γνωρίσει την Αίγινα έξω από τα πολυσύχναστα σημεία του λιμανιού, της Σουβάλας, της Πέρδικας και του προσκυνήματος του Αγ. Νεκτάριου, που κατακλύζονται από κόσμο ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Όμορφα μονοπάτια, περνάνε από την Παλιαχώρα, μέχρι το ναό της Αφαίας, ανεβαίνουν στην ψηλότερη κορυφή του νησιού και καταλήγουν στις απόκρημνες και απάτητες νότιες πλευρές του.

> Δείτε δείγμα του βιβλίου

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Η πόλη της Αίγινας είναι εκεί όπου βρίσκεται και το κύρι...