Eκδήλωση με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθώς και της κοινωνικής αλληλεγγύης

Ενημέρωση - πρόσκληση
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης υλικών και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την Κυριακή 19η Οκτωβρίου τ.ε., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παρ. Άστρους.   Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός Απανταχού Φίλων του Παρ. Άστρους , οργανώνει εκδήλωση με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθώς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, που επισυνάπτουμε στο έγγραφό μας αυτό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 19η Οκτωβρίου 2014, από ώρα 10:00 π.μ. έως και 18:00 (6:00 μ.μ.), στην αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους και διοργανώνεται σε συνεργασία με την “Ecokynouria” και την “Αρκαδική Εναλλακτική”.
Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
  • Από ώρα 10π.μ. έως 18:00 (συνεχώς) συγκέντρωση (στο δυτικό ακάλυπτο χώρο του Διοικητηρίου) ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια και τσίγκινα δοχεία, γυαλί, χαρτί, ηλεκτρικές συσκευές, χρησιμοποιημένο λάδι και λοιπά άχρηστα υλικά), τα οποία άμεσα θα προωθήσουμε για ανακύκλωση. Παρακαλούμε να έχουν προηγουμένως διαχωριστεί για να μπορούν να τοποθετηθούν σε ξεχωριστούς κάδους. Στόχος μας είναι να ενστερνιστεί σταδιακά από το σύνολο των συμπολιτών μας η αναγκαιότητα της λειτουργίας της ανακύκλωσης με τη διαλογή στην πηγή και να αποσυμφορηθεί ο ΧΑΔΑ του Τάνου κατά το μέτρο του δυνατού από τα υλικά αυτά.
  • Από ώρα 10π.μ. έως 18:00 (συνεχώς) ανταλλαγή (ή και δωρεά) προϊόντων και υπηρεσιών. Σε αυτή τη δράση ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ανταλλάσσοντας, είτε δωρίζοντας ό,τι έχει τη δυνατότητα (π.χ. βιβλία, παζλ, παιχνίδια επιτραπέζια ή και ηλεκτρονικά παιδικά ή για ενηλίκους, ρούχα, αξεσουάρ, είδη διακόσμησης, παροχή υπηρεσιών κλπ.). Στη δράση αυτή θέλουμε να τονίσουμε και να προωθήσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων μέσω των οποίων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με πιο ανώδυνο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης.
  • Εικαστικό εργαστήρι για την κατασκευή γλάστρας από μικρούς και μεγάλους από ανακυκλώσιμα υλικά με αρωματικά φυτά σε δύο τμήματα: α) από ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 και β) από ώρα 16:00 έως 18:00
  • Συζήτηση με αναφορά στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης με τη διαλογή στην πηγή. Θα λάβουν το λόγο εκπρόσωποι από “Ecokynouria”, “Αρκαδικοί Εναλλακτική” και φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανακύκλωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης, από ώρα 12:00 το μεσημέρι έως 13:00. 
 Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας, την προώθηση και τη διάδοση της εκδήλωσης για τη συμμετοχή όσων περισσότερων συμπολιτών μας είναι δυνατόν. Επίσης παρακαλούμε όσους από εσάς δραστηριοποιήστε καθ' οιονδήποτε τρόπο (κυρίως ενεργά) με την ανακύκλωση, να αναγγείλετε τη δράση σας κατά την εκδήλωση παρουσιάζοντάς τη στο κοινό. Για το σκοπό αυτό θα επιθυμούσαμε να επικοινωνήσουμε πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...