Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε ...

Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε ...

ti_theloume
Είμαστε ενεργοί πολίτες που θεωρούμε απαραίτητη την πολιτική οικολογία. Το κόμμα μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ιδρύθηκε το 2002 από ενεργά στελέχη στο οικολογικό κίνημα και σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να καθιερωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή ως ο χώρος της πολιτικής οικολογίας, σε άμεση σύνδεση και με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Στις ευρωεκλογές του 2009, εκλέχτηκε ο πρώτος Έλληνας Πράσινος ευρωβουλευτής, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος τηρώντας το σύστημα της εναλλαγής, παραχώρησε, στη μέση της θητείας του, τη θέση του στο, Νίκο Χρυσόγελο. Έτσι, οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε δύο ευρωβουλευτές και μια εξαιρετικά γόνιμη παρουσία στην ευρωβουλή, κατά το διάστημα 2009 – 2014.
Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης του 2010, συνολικά σε 18 δήμους της χώρας εκλέχθηκαν δήμαρχοι με στήριξη (και) των Οικολόγων Πράσινων, ενώ οι πράσινοι εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση έφθασαν για πρώτη φορά τους 18-20. Εκλέξαμε εκπροσώπους και σε 9 από τα 12 Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας.
Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής πρότασης για την Ελλάδα. Αντιπαλέβουμε την κρίση, συνθέτουμε την  εναλλακτική λύση απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων και τη γνωστή «βρώμικη» και καταστροφική «ανάπτυξη». Έχουμε διαμορφώσει μια οικολογική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, η οποία εστιάζει σε μια αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δίνουμε έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό, στην προστασία του εξαιρετικού ελληνικού περιβάλλοντος, στην επανάκαμψη της πρωτογενούς παραγωγής, στην ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας για διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, στην αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από ήπιες και αποκεντρωμένες μορφές ενέργειας.
Θέλουμε την ενδυνάμωση της δημοκρατίας μας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, την καλύτερη υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου και το σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με τις γειτονικές χώρες και την επίτευξη συνεννόησης και ειρηνικής πορείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Θέλουμε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερο αλληλέγγυα και δημοκρατική, πιο ομόσπονδη και χωρίς την αντιπαλότητα βορρά – νότου που καλλιεργούν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Η επιβεβλημένη λιτότητα αποδείχθηκε αποτυχημένη στρατηγική και θα αγωνιστούμε ώστε να υιοθετηθούν πρότυπα αναδιανομής, μέσω νέων πακέτων υποστήριξης της απασχόλησης και ενός νέου Πρασινου Κοινωνικού Συμβολαίου,
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί σταθερή προτεραιότητα μας για ένα βιώσιμο μέλλον σε έναν πλανήτη με εμφανή σήμερα τα απειλητικά σημάδια των ανθρωπογενών μεταβολών.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...