"ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ" ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Αναζητώντας τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού

H Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, η Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης «ΓΑΙΑ»
το οικολογικό και πολιτιστικό εργαστήρι «ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ» και
o Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων 
θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014ώρα 10.00
περίπατο με τίτλο "Αναζητώντας τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού", 
με οδηγό τον αρχαιολόγο της Δ.Μ.Ε.Ε.Π. κ. Ν. Γεωργιόπουλο.  Αφετηρία της διαδρομής θα είναι ο Σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και ενδιάμεσος σταθμός η Αρχαία Αγορά(ώρα 11.00), όπου με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου της Α΄ Ε.Π.Κ.Α. κας Μ. Λιάσκα και του Περιβαλλοντολόγου και Υπεύθυνου Βοτανικού Εργαστηρίου Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κ. Δ. Μέρμυγκα,  οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα θα ενημερωθούν για τα μνημεία της Αρχαίας Αγοράς στις παρυφές του ρου του Ηριδανού, για τα είδη φυτών, τη διαχρονική σημασία τους, 
καθώς και για το πρόγραμμα δεντροφύτευσης του αρχαιολογικού πάρκου της Αγοράς από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.
       Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη στάση έξω από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, όπου ο Ηριδανός ρέει επιφανειακά.

"ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ" ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

 Αναζητώντας τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού:

.

  • Τέλος στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136)   θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 12.00-13.00 εργαστήρια για παιδιά από το  «ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΝ».  (Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν και επισκέπτες που δεν θα έχουν ακολουθήσει τον περίπατο).
                                                   Σας περιμένουμε !

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...