ΜΠΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ .... ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ?


  ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΙΓΙΝΑ , ΦΙΛΑ ΜΑΤΕΡ ....

Η μαφία της Αίγινας                   του ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ
Ο 47χρονος άντρας (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας για κάθε νόμιμη χρήση) έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του επιχειρηματία και πρώην πρόεδρου του Ολυμπιακού, αλλά και του επίσης επιχειρηματία Γεωργίου Σκλάβαινα, καθώς υποστηρίζει πως θέλουν να τον καταστρέψουν, ενώ έφθασαν στο σημείο ακόμη και να κάψουν εφτά αυτοκίνητα από την επιχείρησή του.
Ο εμπρησμός έγινε τον Μάρτιο του 2013 στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του 47χρονου στην περιοχή Κυψέλη Αίγινας, με αποτέλεσμα -όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην «Espresso»- να καούν εφτά οχήματα τα οποία ανήκουν στο γραφείο ενοικίασης που διατηρεί με τη σύζυγό του. Μάλιστα, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα του γιου του.
Με το μπιτόνι
Όπως λέει ο ίδιος, εκείνο το βράδυ κάμερες σε διπλανό περίπτερο οι οποίες καλύπτουν την περιοχή κατέγραψαν έναν άντρα με μπιτόνι στα χέρια να μπαίνει στον προαύλιο χώρο και να καίει σταθμευμένο όχημα. Οπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων επρόκειτο για τον Αργύρη Σαλιαρέλη, το όνομα του οποίου υπάρχει και στην ποινική δικογραφία την οποία συνέταξε η Πυροσβεστική, όπως και οι φωτογραφίες του από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Ο 47χρονος ισχυρίζεται πως ο Σαλιαρέλης ενήργησε για λογαριασμό του επιχειρηματία Γιώργου Σκλάβαινα, προκειμένου να προκληθεί ζημιά στην επιχείρησή του, ώστε στη συνέχεια οι ίδιοι να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στα πόστα που έχει ήδη ο καταγγέλλων στο νησί.
«Στην Αίγινα έχουν δημιουργήσει εγκληματική ομάδα ο Σκλάβαινας, ο Σαλιαρέλης και ένας παλιός μπράβος του Πειραιά. Όλοι αυτοί έπαιρναν πληροφορίες από τη διοικήτρια του τμήματος της Αίγινας και τον σύζυγό της, ο οποίος είναι απότακτος αστυνομικός. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να με καταστρέψουν, να με βγάλουν από τη μέση, γιατί έχουμε οικογενειακή επιχείρηση νόμιμη, με ενοικιαζόμενα οχήματα. Πληρώνω κανονικά την Εφορία και τον δήμο για την επιχείρησή μου, ενώ οι άνθρωποι αυτοί καίνε την περιουσία μου και με έχουν φθάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής».
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι κίνητρο των δραστών είναι να έχουν οι ίδιοι την αποκλειστικότητα στα ενοικιαζόμενα οχήματα στο νησί, ενώ εκείνος τούς είναι εμπόδιο. «Πιστεύω πως κινδυνεύει η ζωή μου, της συζύγου μου και των δύο παιδιών μου και για τον λόγο αυτό θέλησα να δημοσιοποιήσω την περιπέτειά μου, εκτός από το γεγονός πως ήδη η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης».
Τέλος, ο 47χρονος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως ο ίδιος ο Σαλιαρέλης τού έχει στήσει καρτέρι τουλάχιστον πέντε φορές και έχει προσπαθήσει να τον χτυπήσει με ρόπαλο. Μάλιστα έχει φθάσει στο σημείο να τον κυνηγά ακόμα και σε κεντρικά σημεία του νησιού προκειμένου να του κάνει κακό!
Η διοικήτρια του Α.Τ., ο σύζυγός της και η ποινική δίωξη
Στις καταγγελίες του για τη «µαφία της Αίγινας», όπως τη χαρακτηρίζει ο 47χρονος επιχειρηµατίας, εµπλέκει τη διοικήτρια του αστυνοµικού τµήµατος του νησιού αλλά και τον σύζυγό της, ο οποίος είναι απότακτος αστυνοµικός και φέρεται ως στενός φίλος του Γ. Σκλάβαινα, που παίζει κεντρικό ρόλο στην ιστορία, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.
Μάλιστα οι συγκεκριµένες καταγγελίες του 47χρονου για την αστυνοµικό Αργυρώ Γκάρη έφτασαν µέχρι και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, µε αποτέλεσµα να σχηµατιστεί δικογραφία, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρµόδιο εισαγγελικό λειτουργό.
Επειτα από αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος της κυρίας Γκάρη και του Γ. Σκλάβαινα η σύζυγος του 47χρονου επιχειρηµατία, η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, µε αποτέλεσµα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της διοικήτριας του τµήµατος για παράβαση καθήκοντος και του Γ. Σκλάβαινα για ηθική αυτουργία.
Η δικάσιµος της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου, ενώ στο σχετικό δικαστικό έγγραφο αναφέρεται: «...ούσα διοικήτρια στο Αστυνοµικό Τµήµα Αίγινας, αν και είχε ιδιαίτερη νοµική υποχρέωση και καθήκον να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης εκµισθώσεως αυτοκινήτων... ιδιοκτησία του δεύτερου των κατηγορουµένων Γεωργίου Σκλάβαινα... σε περίπτωση λειτουργίας της επιχείρησης χωρίς την προβλεπόµενη άδεια να προβεί στη σφράγιση αυτής... µε πρόθεση η κατηγορούµενη δεν προέβη στον αντίστοιχο έλεγχο, µε σκοπό να προσπορίσει στον ανωτέρω ιδιοκτήτη παράνοµο περιουσιακό όφελος».
Στο ίδιο έγγραφο για τον Γ. Σκλάβαινα αναφέρεται: «...µε προτροπές και παραινέσεις, πειθώ και φορτικότητα, έπεισε την πρώτη κατηγορούµενη διοικήτρια του Α.Τ. Αίγινας να εκτελέσει την άδικη πράξη της παράβασης καθήκοντος».
Ωστόσο παραµένει στη θέση της. Οσον αφορά τον σύζυγο της διοικήτριας, ο οποίος κατοικεί και αυτός µόνιµα στο νησί, πρόκειται για απότακτο αστυνοµικό, το όνοµα του οποίου είχε εµπλακεί κατά το παρελθόν σε έρευνα που είχε πραγµατοποιήσει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηµατισµό αστυνοµικών στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου από καταστηµατάρχες µε τυχερά παίγνια, την εποχή που ο ίδιος ήταν διοικητής στο τµήµα της περιοχής.
Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Πυροσβεστική της Αίγινας περιλαμβάνονται φωτογραφίες ενός άντρα-από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης- με το μπιτόνι στα χέρια να παραδίδει στις φλόγες αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 47χρονου επιχειρηματία.
Ακόμη, περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκομένων από τις οποίες -όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων- αποδεικνύεται πως ο Σκλάβαινας και ο Σαλιαρέλης έχουν σχέση με τους εμπρησμούς των οχημάτων της επιχείρησής του. Με απόφαση του εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε το 2013 άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Σκλάβαινα, με αποτέλεσμα ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράψει σειρά τηλεφωνικών επαφών.
Μια από αυτές (η οποία θεωρείται η πιο σημαντική, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων) έγινε στις 27 Απριλίου 2013 μεταξύ του Σκλάβαινα και ενός αλλοδαπού υπαλλήλου του:
Σκλάβαινας: Να σου πω, το 1573, ένα καφέ, δικό του είναι;
Υπάλληλος: Ναι, δικό του είναι.
Σκλάβαινας: Δικό του είναι αυτό το καφέ;
Υπάλληλος: Ναι, σίγουρα δικό του είναι.
Σκλάβαινας: Πολύ ωραία. Φτιάξε μου μια λίστα με αυτά και θα περάσω από το γραφείο να την πάρω.
Υπάλληλος: Μα, φεύγω τώρα.
Σκλάβαινας: Φτιάξε τη λίστα, άσ’ τη στο γραφείο και θα περάσω εγώ να την πάρω.
Οπως υποστηρίζει ο 47χρονος, η λίστα είναι ο κατάλογος με τα αυτοκίνητα που είχε στην επιχείρησή του.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη την ημέρα Σκλάβαινας και Σαλιαρέλης επικοινώνησαν μεταξύ τους μέσω κινητών 120 φορές!

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...