Eκπροσώπηση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρούν στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου τους με διαφανείς και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες

Το debate της Θεσσαλονίκης θα μεταδοθεί, αύριο Πέμπτη στις 19:30, 
ζωντανά στη διεύθυνση ecogreens-gr.org/webtv
   Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 19.30, στο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29α - Θεσσαλονίκη, σας προσκαλούμε στο  debate των υποψήφιων για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων. 
  Καλούμε όλα τα μέλη που δεν μπορούν να παραστούν στις δημόσιες συζητήσεις να τις παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση στη διεύθυνση ecogreens-gr.org/webtv
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από το πρώτο debate στην Αθήνα: http://goo.gl/Ez4q2d .

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, πιστοί στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας,  εφαρμόζουν με πλήρη διαφάνεια τη διαδικασία επιλογής, μεταξύ των μελών τους, των 10 υποψηφίων από τους 21  που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο τους κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές το Μάιο του 2014.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίσθηκαν μια σειρά από δημόσιες συζητήσεις σε μορφή debate, στην Αθήνα στις 25/11, στη Θεσσαλονίκη στις 5/12, στη Λάρισα στις 6/12 και στην Πάτρα στις 8/12. 
Η διαδικασία επιλογής  με ψηφοφορία σε κάλπες που θα στηθούν σε κάθε περιφέρεια -και σε ειδικές περιπτώσεις με επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο- θα  ολοκληρωθεί μέχρι την 17η Δεκεμβρίου 2013. Όσα μέλη δηλώσουν «κώλυμα» και επιλέξουν να ψηφίσουν με επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο, θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη  διαδικασία, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 4/12 το βράδυ, όπως αυτή περιγράφεται στην ενημέρωση που στάλθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτήν τη διαδικασία επιλογής θα προκύψουν  και οι δύο πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ  η τρίτη και τέταρτη θέση θα καλυφθούν από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστήριξαν έμπρακτα την εναλλαγή προσώπων σε θέσεις ευθύνης, γεγονός καθόλου συνηθισμένο στην πολιτική πρακτική της χώρας. 
Στην Ελλάδα αυτό εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά κατά την εκπροσώπηση
 των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας.

Ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής
Θανάσης Μακρής

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...