Αποτελέσματα των εργασιών του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων συζητήθηκαν οι πολιτικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την:

  • Πράσινη πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
  • Φορολόγηση του πλούτου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  • Διευκόλυνση δανειοληπτών (ενήμερων μη ενήμερων αλλά και υπερχρεωμένων)
Στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε για την αλλαγή νομοθεσίας των εκλογικών διαδικασιών και ειδικότερα όσον αφορά στην πιθανή αλλαγή του τρόπου εκλογής των αυτοδιοικητικών, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιφυλάσσονται μεν για ουσιαστικότερη τοποθέτηση με τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών στις εν λόγω προτάσεις, επιμένουν δε στις πάγιες θέσεις τους, οι οποίες συνοψίζονται:
  • Στην εφαρμογή της απλής αναλογικής και ειδικότερα την κατάργηση του bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα των εκλογών και την κατάργηση του πλαφόν στη συμμετοχή εκλογιμότητας στις εθνικές εκλογές
  • Στην ενίσχυση του συλλογικού πολιτικού τρόπου άσκησης της Αυτοδιοίκησης, κυρίως με περιορισμό του προσωποκεντρικού χαρακτήρα σ' αυτήν, κάτι που -αντίθετα- ενισχύεται με τις κυβερνητικές προτάσεις.
Επίσης, ελήφθησαν αποφάσεις για τις διαδικασίες των δυο δημοψηφισμάτων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και αφορούν στην τροποποίηση του Καταστατικού τους και στην κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου, όπως είχε αποφασιστεί στο συνέδριο του Ιουλίου.
Τέλος, εξελέγησαν:
  • νέος Εκπρόσωπος Τύπου ο Θανάσης Μακρής
  • νέα Ταμίας η Χριστίνα Ευθυμιάτου και βοηθός ταμία ο Δημήτρης Χρυσαφίδης.
Στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου χαιρέτισε ο Βολιβιανός Υπουργός Πολιτισμών Pablo César Groux Canedο, αποστέλλοντας μήνυμα νίκης από τη Βολιβία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ με κεντρικό μήνυμα την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών.
- See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4880:2013-09-10-13-45-39&catid=1:press-releases#sthash.zfhzJ4UY.dpuf

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...