Τα Μικρά Νησιά διεκδικούν «ευρωπαϊκή» ισοτιμία!

tilos

«Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε τα Ελληνικά μικρά νησιά Ιμιά»!
 Με την δήλωση αυτή η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά, την οποία έκανε με αφορμή την λειτουργία του πλοίου SEA STAR θέτει ένα νέο πλαίσιο σε ότι αφορά τις επικοινωνίες
Το πλοίο της Τήλου SEA STAR, όπως σημειώνει σχετικό Δελτίο Τύπου του Δικτύου Μικρών Νησιών, «είναι το μοναδικό φωτεινό παράδειγμα ανάπτυξης μικρού νησιού στην πατρίδα μας». Ο δε πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου απευθύνει ερώτημα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων:«Εάν έχουν πιο πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης σε ελληνικό νησί από την Τήλο ας μας το πουν και σε μας να το ξέρουμε. Τα θέλουμε τα μικρά νησιά ΝΑΙ η ΟΧΙ;   Εξάλλου προ ολίγων ημερών ήλθε και η απάντηση του Ευρωπαίου επίτροπου Χοακίν Αλμούνια η οποία δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης πόρων για την αγορά και διατήρηση στη γραμμή πλοίων από κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία καλύπτουν ανάγκες μικρών νησιών.
Για το λόγο αυτό το ΕΔΜΝ ζητά συνάντηση με τον σημερινό Υπουργό Ναυτιλίας και συντάσσει επιστολή απευθυνόμενη στους Έλληνες Αρχηγούς των κομμάτων και στους ευρωπαίους επίτροπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Επίσης το ΕΔΜΝ κατέθεσε σήμερα στην πανευρωπαϊκή ομοσπονδία μικρών νησιών αίτημα για την δημιουργίας ξεχωριστής ευρωπαϊκής νησιωτικής περιφέρειας».
Δημοσίευση σχολίου