Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Giulietto Chiesa επισκέπτεται του Οικολόγους Πράσινους!

Για μια Ευρώπη των τοπικοτήτων, της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης


Επίσκεψη στους Οικολόγους Πράσινους πραγματοποίησε εχθές, Δευτέρα 24 Ιουνίου, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Giulietto Chiesa. Τον Ιταλό ευρωβουλευτή συνόδευαν ο Wayne Hall και ο Γ. Κομίνης. Από μέρους των Οικολόγων Πράσινων παραβρέθηκαν στην συνάντηση οι Κ. Κοσμίδου και Γ. Δημητρίου, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο Σ. Αγογλωσσάκης αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, ο Τ. Σπασίδης, εκδότης της Εφημερίδας Πράσινη Πολιτική και μέλη του κόμματος.

Η συζήτηση που πλαισίωσε την επίσκεψη περιστράφηκε κυρίως γύρω από την θεματολογία της ημερίδας που συμμετείχε ο Chiesa την προηγούμενη στην Αίγινα - «Καποδίστριας - Spinelli Σήμερα. Ευρωπαϊκή Ένωση: Διάλυση ή επανεκκίνηση;» 
- για να σκιαγραφήσει την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός άλλου τύπου Ευρώπης:
- Μιας Ευρώπης αναδομημένης βάσει των αξιών του πασιφισμού, της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης, ενάντια στην Ευρώπη του ανταγωνισμού και του «μεγάλου», χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, μέσω της ριζικής αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών και της σύνταξης ενός ad hoc ευρωσυντάγματος.
- Μιας Ευρώπης δικτύου τοπικοτήτων, βάσει των αρχών της αυτονομίας και της μετα-αναπτυξιακής οικολογικής οπτικής.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την αμφίδρομη ενημέρωση γύρω από τα πολιτικά τεκταινόμενα σε Ελλάδα και Ιταλία, με την κοινή διαπίστωση της ανάγκης εκδημοκρατισμού των ΜΜΕ και την ενημέρωση από μέρους του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή γύρω από την δημιουργία μιας διευρωπαϊκής, υπερκομματικής, «πλατφόρμας» με στόχο την πολιτική αναδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...