Περιβαλλοντικό έγκλημα σε αρχαιολογικό χώρο στην Αίγινα!





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ 
 Mπουλντόζες «ίσιωσαν» στην κυριολεξία έκταση αρκετών στρεμμάτων δημιουργώντας «λεωφόρο» μέσα σε αρχαιολογικό και άκρως προστατευόμενο χώρο. Οι εργασίες …διακόπηκαν, αφού είχε γίνει το κακό και μάλλον για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν προσωρινά (?) από την περιοχή. Τις εργασίες διέκοψαν υπάλληλοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν ώστε να μην γίνουν όλα όσα έγιναν…  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, υπάρχουν και πολλά κομμένα δέντρα. Κάποια κόπηκαν πριν αρκετές εβδομάδες, κάποια άλλα σήμερα, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι τα δέντρα κόπηκαν για να καούν σε τζάκια φτωχών ανθρώπων που δεν είχαν για πετρέλαιο. Η προπαγάνδα των καυσόξυλων κατέρρευσε αφού η κάμερα «συνέλαβε» κορμούς δέντρων σε διάφορα σημεία της περιοχής και φρεσκοκομμένα δέντρα…
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, καταδικάζουν τη βάναυση επέμβαση στο περιβάλλον, που έγινε τις τελευταίες ημέρες, στην Αρχαιολογική περιοχή της Κολώνας στην Αίγινα.  
Η δήθεν "αξιοποίηση"  της πλαζ, προσβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορία της Αίγινας και προβληματίζει έντονα για την κατάληξη του χώρου με τις περαιτέρω σχεδιαζόμενες επεμβάσεις.
   Μαζί με τους  Ενεργούς Πολίτες της Αίγινας,  συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο του νησιού και εκφράσαμε την έντονη αντίθεση μας στην ανάθεση της εκμετάλλευσης της πλαζ σε ιδιώτη και στην επικείμενη καταστροφή του χώρου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ !
  • Ένας από τους ωραιότερους φυσικούς κόλπους του Αργοσαρωνικού, ο κόλπος του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας στην Αίγινα, ισοπεδώθηκε χωρίς ν' ανοίξει μύτη. Δένδρα, κυρίως πεύκα και υπέροχα αρμυρίκια, κόπηκαν και η δαντελωτή ακτογραμμή αλλοιώθηκε δραματικά. Όλοι οι αρμόδιοι δήλωσαν άγνοια !
  • Εγκληματική αμέλεια [επέδειξαν οι περισσότεροι εποπτεύοντες Δημόσιοι Φορείς (που υποτίθεται υπάρχουν για να ελέγχουν τη νομιμότητα και την τάξη) για τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Κρυπτού Λιμένα στην Κολώνα. 
  •   Ο Δήμος Αίγινας και η “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” Α.Ε. (ΕΤΑΔ) έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες. !!!
  • Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Πειραιώς και Νήσων διενήργησε αυτοψία στην παραλία του κρυπτού λιμένα (Κολώνα) Αίγινας.  Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στο χώρο, με διανοίξεις, διαπλατύνσεις, εκριζώσεις δενδρυλλίων και γενικότερη αναδιαμόρφωσηχωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και, κυρίως, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων.   Κατόπιν τούτων, από τις υπηρεσίες της  Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων
Αυτές ειναι σημερινές φωτογραφίες από τις βίαιες επεμβάσεις που γίνονται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας για διαμόρφωση πλάζ !   








Διάνοιξαν νέα παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Κολώνας!





Γρηγόρης θ. Μαλτέζος 
Τ.Π.Κ. Ο.Π. ΑΙΓΙΝΑΣ

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...