Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο επίκεντρο της Πράσινης Εβδομάδας 2013 - 03/06/2013

Πράσινη Εβδομάδα 2013 

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες συναντώνται από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική περιβαλλοντικής προστασίας.   Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο επίκεντρο  της Πράσινης Εβδομάδας 2013  - 03/06/2013      Χάρη στους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ε.Ε., η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι πολίτες που ζουν σε ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και περιοχές υποφέρουν ακόμη από την πολύ κακή ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού αέρα σε ρύπους, όπως το όζον, το διοξείδιο του αζώτου και τα σωματίδια, υπερβαίνει κατά πολύ τις ανώτατες τιμές που έχει καθορίσει η ΕΕ.  Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.  Σχεδόν 4 στους 5  Ευρωπαίους συμφωνούν ότι η ΕΕ πρέπει να προτείνει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ανταποκρινόμενη σε αυτό το αίτημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει προτάσεις για να καλύψει τις ελλείψεις των υφιστάμενων κανόνων.   Περισσότερα σχετικά με την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον English
Η Επιτροπή συγκεντρώνει επίσης πληροφορίες και απόψεις στο πλαίσιο του φετινού φόρουμ για την Πράσινη Εβδομάδα English που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Περίπου 3.000 επιστήμονες, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, περιβαλλοντολόγοι και κυβερνητικά στελέχη θα συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Ευρώπης. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί English για να παρακολουθήσει το φόρουμ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.
οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη με συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και τις επιπτώσεις που έχει ο μολυσμένος αέρας στον άνθρωπο, όπως π.χ. πρόωροι θάνατοι, καρκίνος και αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν τα κυριότερα πορίσματα της τρέχουσας επανεξέτασης της πολιτικής της ΕΕ για τον ατμοσφαιρικό αέρα, καθώς και μερικές από τις κυριότερες υπό συζήτηση επιλογές πολιτικής. Οι επιλογές αυτές είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα δράσης για το περιβάλλον με ορίζοντα το 2020 English που έχει καταρτίσει η Επιτροπή.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα συζητηθούν οι κυριότεροι τρόποι για την αποτελεσματική υλοποίηση των κανόνων της ΕΕ όσον αφορά την ποιότητα του αέρα και τη μείωση των κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις πλέον πρόσφορες λύσεις, τους διαθέσιμους πόρους και τους ενδιάμεσους στόχους για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Ευρώπη με βιώσιμο τρόπο.
Η Επιτροπή σκοπεύει να υποβάλει μια δέσμη προτάσεων το φθινόπωρο.  Περίπου 50 εκδηλώσεις English προγραμματίζονται επίσης να πραγματοποιηθούν εκτός Βρυξελλών. Για παράδειγμα, στις 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Λέισεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου εργαστήριο για καινοτόμες λύσεις που στοχεύουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση του ατμοσφαιρικού αέρα στην περιοχή.   Περισσότερα σχετικά με την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον English

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...