Απίστευτο περιβαλλοντικό έγκλημα, σε αρχαιολογικό χώρο.!!!

  Απίστευτο περιβαλλοντικό έγκλημα στον αιγιαλό και μάλιστα σε αρχαιολογικό χώρο.  !!!   

Αυτές ειναι σημερινές φωτογραφίες από τις βίαιες επεμβάσεις που γίνονται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας για διαμόρφωση πλάζ !   Ας κινητοποιηθούμε  

  • η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα .... και περιμένουμε Εισαγγελική παρέμβαση!  

 Ο Δήμος Αίγινας και η “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” Α.Ε. (ΕΤΑΔ) έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες. !!!

  •     Για το ίδιο θέμα υπάρχει και εκτενής ανάρτηση 

  1. στο indymedia :  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1469689 αλλά και 
  2. http://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/10870-antidraseis-gia-tis-xomatourgikes-ergasies-stin-paralia-tis-kolonas.html  
  3. http://www.aeginalight.gr/article.php?id=20067#.UZMux6L3uPo  
  4. http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/aigina/dianoiksan-nea-paraliaki-leoforo-stin-perioxi-tis-kolonas.html
  5. ....




  • Αίγινα S.O.S / Παραλία κολώνας / έκοψαν τα δέντρα !
θεόρατα αλμυρικια που έκαναν σκιές και δημιουργούσαν μικρές οάσεις δροσιάς στους λουόμενους και τους λατρεις της παραλίας της κολώνας Δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πια !
 τα τοπικά μπλόγ και σαιντ του νησιού έγραφαν για το έγκλημα Της παραλίας κρύβοντας την αλήθεια πίσω από την πένα τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένα «περιστατικά από κατοίκους που κόβουν τα αλμυρίκια για τις σόμπες τους. Αλήθεια τα αλμυρίκια καίγονται στα τζάκια? Τίποτα για την ταμπακιέρα και τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε Δήμο –παράγοντες-και επιχειρηματίες.

Image scaled down

Αίγινα S.O.S / Παραλία κολώνας / έκοψαν τα δέντρα και τα θεσμικά όργανα  ξεπουλάνε τον αιγιαλό /σε επιχειρηματίες για Τουριστική Ανάπτυξη. Ο δήμος της Αίγινας επι σειρά ετών και υπό τη δημαρχία διαφόρων τους είδους των λαμογιών της τοπικής αυτοδιοίκησης Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν επίτηδες πολιτικά αλήτες στο όνομα της ανάπτυξης και της μίζας. Πάνω και κάτω απ το τραπέζι.
  
Παραλία κολώνας. Η Από τη ρίζα αποψίλωση δένδρων πολλών χρονών…
Με σε μια ηλιόλουστη μέρα  και όχι νύχτα όπως πολύ θα ήθελαν… κόπηκαν τουλάχιστον 30-40 μεγάλα αλμυρίκια δέντρα καθώς και πεύκα που δεκάδες χρόνια μεγάλωναν και δημιουργούσαν το υπέροχο τοπίο στην παραλία της κολώνας.
Πριν τουλάχιστον πέντε μήνες τα τοπικά μπλόγ και σαιντ του νησιού έγραφαν για το έγκλημα Της παραλίας κρύβοντας την αλήθεια πίσω από την πένα τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένα «περιστατικά από κάτοικους που κόβουν τα αλμυρίκια για τις σόμπες τους. Αλήθεια τα αλμυρίκια καίγονται στα τζάκια? Τίποτα για την ταμπακιέρα και τα παιχνίδια κατω από το τραπέζι ανάμεσα σε Δήμο και επιχειρηματίες. Παιχνίδια ξεπουλήματος της παραλιακής περιοχής (η παραλία της Αύρα ήδη είναι κατειλημμένη από τους  ειδικούς της Ελπιάνας και των λογής λογής επιχειρηματιών που λυμαίνονται μερα νύχτα την αμμουδερή παραλία της αύρας, χρησιμοποιώντας παιδιά  πληρώνοντας για 12 ωρα 3 και 5 ευρώ τη βάρδια. Στην κολώνα λοιπόν που αποτελεί επέκταση των αναπτυξιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της «ἑλιτ» του νησιού έγινε επιδρομή για να διανοιχτεί το έδαφος…για το φετινό καλοκαίρι …
Τελικά τα θεόρατα αλμιρια που έκαναν σκιές και δημιουργούσαν μικρές οάσεις δρονιάς στους λουόμενους και τους λάτρεις της παραλίας της κολώνας Δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πια
 Αύρα με κολώνα χωρίζονται με τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας όπου είμαστε σίγουροι ότι όλο και κάποιοι δημοτο-επιχειρηματίες πολύ θα ήθελαν να βάλουν αρχαία τραπεζοκαθισματα σερβίροντας κολωνα-κιὠτικο  καφε μεσα στις ανασκαφές και στον αρχαιολογικό χώρο. . Έγραφαν τότε τα πορταλ της αιγινας… μη μπορώντας να αποκλείουν το γεγονός της κοπ΄’ης από τη ριζα 30 40 δέντρων θεόρατα αλμυρίκια και πεύκα. (τουλάχιστον πριν πέντε εξι μηνες που εγινε η καταστροφική επιδρομή στην Κολώνα)  Η κρίση, το κρύο, το ακριβό πετρέλαια… η ανευθυνότητα κάποιον…. ! Αυτές ηταν λέει οι αιτίες….  Και πουθενά τα χρυσοφόρα συμφέροντα κάποιον,… πέρα από την ξυλοσοπα. . Σε αυτή απέδιδαν την κοπή στους κάτοικους , που έκοβαν παράνομα ξυλα. Μόνο που αν οι κάτοικοι ήθελαν ξύλα δεν θα αφήναν ουτε κατά διάνευα μεγάλα κλαριά και κορμούς που μετά την καρατόμηση πέταξαν στην παραλία και τα άφησαν εκεί να θυμίζουν τουλάχιστον το μέγεθος των κομμένων δένδρων. Η είδηση, για την κοπή τόσων δένδρων απέκρυπτε τις βλέψεις που ειχαν οι προύχοντες αυτού του νησιού για να τη μετατρέψουν όπως και τοσες άλλες παραλίες (Αυρα , Παναγιτσα, Κλειδί, Μαραθώνα, Φαρος  και τοσες άλλες που φύτρωσαν καμπίνες και μεταλλικές ομπρέλες μαζί με γήπεδα και καλούδια καλοκαιρινά,,, τζετ σκι κλπ  
«…Η κρίση φαίνεται ότι οδηγεί σε παράπλευρες απώλειες του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί. Μία από αυτές εντοπίζεται στην παράνομη υλοτομία δέντρων, που τα ξύλα τους θα καταλήξουν στη σόμπα ή στο τζάκι. Ένα τέτοιο περιστατικό εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της παραλίας της Κολώνας, όπου περίπου 30-40 πεύκα και αρμυρίκια έχουν κοπεί σχεδόν από τη ρίζα. Το θέαμα που παρουσιάζεται είναι αποκαρδιωτικό, καθώς αν συνεχιστεί θα οδηγήσει άμεσα στην καταστροφή ενός σημείου με μοναδική φυσιογνωμία. Η καταγγελία κατοίκου του νησιού, που διατηρούμε την ανωνυμία του, κινητοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο από το Δασονομείο της Αίγινας, που έκανε αυτοψία στο χώρο, καταμετρώντας την καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι κορμοί των δέντρων τεμαχίζονται επί τόπου και μεταφέρονται με μηχανάκι. Τα υπολείμματα, όπως φαίνεται και στο video πετιούνται στην παραλία, ώστε να μην γίνονται ορατά από το δρόμο, ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι κορμοί που βρέθηκαν είναι έτοιμοι για τεμαχισμό, άρα πρόκειται για μία δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το Δασονομείο της Αίγινας γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου είδους δραστηριότητες. Για το ίδιο θέμα έχουν ενημερωθεί εκτός από το Δασονομείο, η Αστυνομία, και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.»
Ωστόσο όμως τα έγραφα δημοπράτησης για την κολώνα δεν είναι καινούργια. Ξεκινούν από παλαιότερα…
οι δημοπρατήσεις της παραλίας της κολώνας καλά κρατούν… και οι θέσεις για ομπρέλες στους πιο …κατάλληλους… για τα θελήματα.
Η τελευταία δημοπράτηση ΑΠ 6372 είναι στις 25 Απριλίου 2013… ακολουθούν τουλαχιστον αλλεςε 2 και οι προηγούμενες και κοιτάξτε πως αλλάζουν οι προσφορές για τα ποσα δημοπράτησης.
Ο χορός διακηρύξεων δημοπρασιών για την μοναδική ανέγγιχτη παραλία της Κολώνας.
Δήμος Αίγινας. Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την πλαζ "Κολόνα".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                      Αίγινα, 25-4-2013
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ                                                       Αριθμ. 6372                                                                                     

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος  Αίγινας Διακηρύσσει  ότι

Στις 8 Μαΐου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00΄ π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας [οδός Χρ. Λαδά 1] ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί φανερή πλειοδοτική δημοπρασία με προφορικές προσφορές για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από ιδιώτη τμήματος πλαζ στην θέση Κολώνα της ευρύτερης Κρυπτός Λιμένας Αίγινας (επιφανείας 500,00 τ.μ περίπου), για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή του συμφωνητικού έως την 31-12-2014.

Η πρώτη προσφορά ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00) €.

Για να γίνει  κάποιος δεκτός προς συμμετοχή στη  δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών που αναφέρονται στο άρθρο 13 της διακήρυξης, τα κάτωθι:

1.βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας ως προς τις οφειλές του στο Δήμο Αίγινας, που εκδίδεται από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έχει συνάψει με το Δήμο Αίγινας σύμβαση παρόμοια με την παρούσα σε προηγούμενα έτη και έχει διαπιστωθεί ότι δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις, δε θα γίνεται δεκτός.

2.πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμερος ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, κατά την ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας.

3.βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ.

4.εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό, σε πρώτη ζήτηση υπέρ του Δήμου, από νόμιμα λειτουργούν στην επικράτεια πιστωτικό ίδρυμα, ίση προς το 10% της τιμής εκκίνησης, δηλ. ποσού διακοσίων (200,00) €, η οποία θα του επιστραφεί εάν δεν πλειοδοτήσει, μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 13 της διακήρυξης θα υποβληθούν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο προς τούτο πρόσωπο, σε κλειστό φάκελο στο πρωτόκολλο του Δήμου έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την παραλαβή της σχετικής διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Αίγινας κ. Αθανάσιο Λορέντζο (Τηλέφωνα: 22973-20019 ή 22973-20000) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αίγινα, 25 Απριλίου 2013

Ο  Δήμαρχος
Θεοδόσιος Γ. Σακκιώτης


Αλλη μία δημοπράτηση τον Ιούνιο του 2012 .
Περίληψη διακήρυξης επαναληπτικής δημοπρασίας για την πλαζ "Κολόνα".
Δήμος Αίγινας. Περίληψη διακήρυξης επαναληπτικής δημοπρασίας για την πλαζ "Κολόνα".
Στις 02 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00΄ π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας [Χρ. Λαδά 1] ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί επαναληπτική φανερή πλειοδοτική δημοπρασία με προφορικές προσφορές για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από ιδιώτη τμήματος πλαζ στην θέση ΄΄Κολώνα΄΄ της ευρύτερης περιοχής ΄΄Κρυπτού Λιμένα΄΄ Αίγινας (επιφανείας 325,00 τ.μ περίπου), για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή του συμφωνητικού έως την 31-12-2012

Η πρώτη προσφορά ορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) Ευρώ.

Για να γίνει κάποιος δεκτός προς συμμετοχή στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών που αναφέρονται στο άρθρο 13 της διακήρυξης, τα κάτωθι:

1) Βεβαίωση από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου ότι δεν είναι οφειλέτης του Δήμου μας από οποιαδήποτε αιτία

2) Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ίση προς το 10% της πρώτης προσφοράς, ήτοι ποσό 300,00 Ευρώ

3) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και των επιτοπίων συνθηκών του εκμισθούμενου χώρου και ιδιαίτερα του τοπογραφικού διαγράμματος που αφορά τον εκμισθούμενο χώρο, του οποίου την απαρέγκλητη τήρηση υπόσχεται.

Όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο προς τούτο πρόσωπο, σε κλειστό φάκελο στο πρωτόκολλο του Δήμου μας έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.

Επίσης πρέπει να συνοδεύεται την ημέρα της δημοπρασίας από αξιόχρεο κατά τη κρίση της Επιτροπής εγγυητή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Αίγινας κ. Αθανάσιο Λορέντζο (Τηλέφωνα: 22973 20032, 20000) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αίγινα, 22 Ιουνίου 2012
Ο  Δήμαρχος κ.α.α
Νεκτάριος Κουκούλης
Αντιδήμαρχος

Είχε προηγηθεί άλλη μία τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς
Δημος Αίγινας. Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας πλαζ Κολώνας.

Στις 22 Ιουνίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:15΄ π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας [Χρ. Λαδά 1] ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί φανερή πλειοδοτική δημοπρασία με προφορικές προσφορές για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης από ιδιώτη τμήματος πλαζ στην θέση Κολώνα Αίγινας (επιφανείας 325,00 τ.μ περίπου), για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή του συμφωνητικού έως την 31-12-2012

Η πρώτη προσφορά ορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) Ευρώ.

Για να γίνει κάποιος δεκτός προς συμμετοχή στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών που αναφέρονται στο άρθρο 13 της διακήρυξης, τα κάτωθι:

1) Βεβαίωση από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου ότι δεν είναι οφειλέτης του Δήμου μας από οποιαδήποτε αιτία

2) Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ίση προς το 10% της πρώτης προσφοράς, ήτοι ποσό 300,00 Ευρώ

3) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και των επιτοπίων συνθηκών του εκμισθούμενου χώρου και ιδιαίτερα του τοπογραφικού διαγράμματος που αφορά τον εκμισθούμενο χώρο, του οποίου την απαρέγκλητη τήρηση υπόσχεται.

Όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο προς τούτο πρόσωπο, σε κλειστό φάκελο στο πρωτόκολλο του Δήμου μας έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επίσης πρέπει να συνοδεύεται την ημέρα της δημοπρασίας από αξιόχρεο κατά τη κρίση της Επιτροπής εγγυητή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Αίγινας κ. Αθανάσιο Λορέντζο (Τηλέφωνα: 22973 20032, 20000) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Αίγινα, 11 Ιουνίου 2012
Ο  Δήμαρχος κ.α.α

Απέναντι σε αυτή την επιχειρηματική καταστροφή, της μοναδικής «ΠΑΡΘΕΝΑΣ» παραλίας ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Αιγινα… και τα σχέδια Δήμου και των αχυρανθρώπων της αρπαχτής και του εύκολου κέρδους… διαβάζουμε από τη «σχεδία ανοιχτό στην Αίγινα» …
«Αν διαβούμε τα 50 μέτρα ενός χώρου που περήφανα στέκει δίπλα στη βιομηχανία παραγωγής-κατανάλωσης ψευδαισθήσεων των 200 μέτρων της παραλίας της Αίγινας, συνεχίζουμε στα υπόλοιπα 50 μέτρα που νοικιάστηκαν, για το καλοκαίρι, στον πρόεδρο της. Δίπλα στα 30-40 δέντρα που -φαινομενικά ασκόπως- κόπηκαν πριν από πέντε περίπου μήνες, ένα κομμάτι αυτού του υπέροχου γιαλού που αριστερά προβάλει αγέρωχα η τελευταία κολόνα του ναού, με τα χιλιάδες χύμα κτερίσματα-όστρακα που μυρίζουν Ιστορία, νοικιάζονται στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης για μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ενταγμένη είναι πλέον κι αυτή στο κύκλωμα της διασκέδασης των 250 μέτρων που είτε νόμιμα, είτε νομότυπα, είτε παράνομα, λειτουργεί χάρη σε μια κοινωνική συναίνεση και μαζική άγνοια που συμμαχεί με τη βούληση αυτών που έχουν τη θεσμική δύναμη. Σίγουρα δεν έχει την ίδια ευθύνη ο κοσμάκης που πίνει το φραπέ πάνω στην ξαπλώστρα-κάτω από την ομπρέλα, με αυτούς που αποφασίζουν και νέμονται την υπεραξία του φραπέ-ομπρέλα-ξαπλώστρα, αλλά σε λίγα χρόνια η εκποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Κολόνας -χωρούν εκεί πολλά τραπεζοκαθίσματα- μπορεί να γίνει λαϊκό αίτημα. Έτσι. Για να γίνουν τα 250 μέτρα, 300.
Προς το παρόν θριαμβεύει η ομφαλοσκόπησή μας και ο συμψηφισμός του εγκλήματος με το «έγκλημα»…»



Υ.Γ  Αν δεν φυτευτούν άμεσα δέντρα στο τμήμα της παραλίας που κόπηκαν από τη ρίζα και αν φυτευτούν ομπρέλες και άλλα καλούδια θα ξεκινήσει πόλεμος με κάθε μέσο και τόπο. Οι κάτοικοι και όλοι όσοι αγαπάνε και απολαμβάνουν χειμώνα καλοκαίρι την παραλία της κολώνας δεν πρόκειται να κάτσουν με στραμμένα χέρια απέναντι στις πολιτικές αλητείες των εκλεκτών ερετών αρχόντων… και παραγόντων… της επιχειρηματικής ανάπτυξης  καταστροφής. Πόλεμο θα έχουν και όλοι όσοι αποφασιστούν ως μεγάλοι νικητες του πλειστηριασμού να εκμεταλλευτούν την παραλία της κολώνας , με ομπρέλες μπαρ και χρυσοφόρα παιχνίδια θαλάσσης. Θα έχουν να αντιμετώπισαν ένα πρωτόγνωρο καλοκαιρινό πυρινο μουσώνα, ενάντια στα σχέδια τους.  
Θα συναντηθούμε να είστε σίγουροι.
Η παραλία της κολώνας ανήκει στο λαό και όχι στα αφεντικά του νησιού τα τσιρακια και τους μπράβους.

Υ.Γ Οι φωτογραφίες δεν χωρούν καμία αμφιβολία για το συντελέστηκε στην παραλία της κολώνας.  Οσα έχουν δέντρα δείχνουν την παραλία το περασμένο Σεπτεμβρη.  Εκείνες οι φοτο που φαίνεται πεντακάθαρα το μακελειό που εχει συντελεστεί  και δεν υπάρχει δένδρο για δένδρο… είναι από τον Απρίλιο.  Τα αλμυρίκια σε σειρά σε ολη την παραλία άλλα και τα πεύκα που ξεκινούν από χαμηλά και ανεβαίνουν στο δασάκι κάποτε δέσποζαν , υπέροχα στο τοπίο χαρισζοντας σκιά και δροσιά. Τώρα δεν υπάρχουν. Το τοπίο είναι γυμνό . Πρώτα πράσινο και δένδρα και μετά τίποτα. Κομμένα από τη ρίζα. Ποιο μετά… ομπρέλες…
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες 

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1469697
Αιγινα Παραλία κολώνας SOS
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013


1469698
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469699
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

1469700
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469701
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

1469702
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013


1469703
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013
1469704
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

1469705
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:02, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

1469706
Αιγινα Παραλία κολώνας SOS ...
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013


1469707
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

1469708
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469709
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469710
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469711
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469712
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469713
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469714
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:03, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469715
Αιγινα Παραλία κολώνας SOS /
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:04, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
/
1469716
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:04, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469717
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:04, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1469718
Attachment
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:04, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 20:04, Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Image scaled down
1470145
Αμμός;
από νυχτεριδα 0:36, Τρίτη 14 Μαΐου 2013
Που βρέθηκε εκεί η άμμος; Γιατι εγώ θυμάμαι που πηγαίναμε μέχρι την Κολώνα και βουτάγαμε μέσα με το κεφάλι κι ήταν υπέροχα... Όλη η ακτή ειχε πέτρες και πολύ μικρή παραλία, που όμως κάποιοι έστηναν σκηνες... ΕΙΧΕ ΠΕΤΡΕΣ!!! Την άμμο τώρα που τη βρήκανε και θέλουν να το κάνουν Μαλιμπού τιου Αργοσαρωνικού οι ξεφτίλες;




Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...