ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ !


Περιβαλλοντικό έγκλημα σε αρχαιολογικό χώρο στην Αίγινα
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, καταδικάζουν τη βάναυση επέμβαση στο περιβάλλον, που έγινε τις τελευταίες ημέρες, στην Αρχαιολογική περιοχή της Κολώνας στην Αίγινα.  
Η δήθεν "αξιοποίηση"  της πλαζ, προσβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορία της Αίγινας και προβληματίζει έντονα για την κατάληξη του χώρου με τις περαιτέρω σχεδιαζόμενες επεμβάσεις.
   Μαζί με όλους τους  Ενεργούς Πολίτες της Αίγινας, το πρωί της Παρασκευής συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο του νησιού και εκφράσαμε την αντίθεση μας στην ανάθεση της εκμετάλλευσης της πλαζ σε ιδιώτη και στην επικείμενη καταστροφή του χώρου.
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ
Όλα τα αρμυρίκια πάνω από την πλαζ , ακόμα και αυτά που έφταναν σε μεγάλο ύψος έχουν κοπεί και τα κλαδιά τους έχουν ριχτεί στην παραλία .
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ !
  • Ένας από τους ωραιότερους φυσικούς κόλπους του Αργοσαρωνικού, ο κόλπος του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας στην Αίγινα, ισοπεδώθηκε χωρίς ν' ανοίξει μύτη. Δένδρα, κυρίως πεύκα και υπέροχα αρμυρίκια, κόπηκαν και η δαντελωτή ακτογραμμή αλλοιώθηκε δραματικά. Όλοι οι αρμόδιοι δήλωσαν άγνοια ή απλώς… 
 Ημερ. δημοσίευσης: 04-12-2012 Γιάννης Τσουκαλάς

Αυτές ειναι σημερινές φωτογραφίες από τις βίαιες επεμβάσεις που γίνονται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας για διαμόρφωση πλάζ !    Ο Δήμος Αίγινας και η “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” Α.Ε. (ΕΤΑΔ) έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες. !!!


Διάνοιξαν νέα παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Κολώνας! 

Από την http://www.neaepohi.gr/


Διάνοιξαν νέα παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Κολώνας!

Εγκληματική αμέλεια [επέδειξαν οι περισσότεροι εποπτεύοντες Δημόσιοι Φορείς (που υποτίθεται υπάρχουν για να ελέγχουν τη νομιμότητα και την τάξη) για τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Κρυπτού Λιμένα στην Κολώνα.  Σήμερα το πρωί, μπουλντόζες «ίσιωσαν» στην κυριολεξία έκταση αρκετών στρεμμάτων δημιουργώντας «λεωφόρο» μέσα σε αρχαιολογικό και άκρως προστατευόμενο χώρο. Οι εργασίες …διακόπηκαν, αφού είχε γίνει το κακό και μάλλον για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν προσωρινά από την περιοχή. Τις εργασίες διέκοψαν υπάλληλοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν ώστε να μην γίνουν όλα όσα έγιναν…  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, υπάρχουν και πολλά κομμένα δέντρα. Κάποια κόπηκαν πριν αρκετές εβδομάδες, κάποια άλλα σήμερα, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι τα δέντρα κόπηκαν για να καούν σε τζάκια φτωχών ανθρώπων που δεν είχαν για πετρέλαιο. Η …προπαγάνδα των καυσόξυλων κατέρρευσε αφού η κάμερα «συνέλαβε» κορμούς δέντρων σε διάφορα σημεία της περιοχής και φρεσκοκομμένα δέντρα…
 Ακολουθεί δελτίο τύπου του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας
Δελτίο Τύπου συλλόγου Ενεργών Πολιτών
Προεόρτιες εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων ...

Λίγες ημέρες πριν το γιορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γίνεται  στις 18 Μαΐου, στην περιοχή του Αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας στην Αίγινα, ξεκίνησε μια βάναυση επέμβαση διαμόρφωσης χώρου πλαζ με χρήση μπουλντόζας και εξόντωση δεκάδων δενδρυλλίων.
Με παράνομο μπάζωμα που έγινε παράλληλα στον αιγιαλό δημιουργήθηκε πλάτωμα, που αλλοίωσε πλήρως την φυσική διαμόρφωση του εδάφους δίπλα στην θάλασσα.
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας διαμαρτύρεται προς κάθε Υπεύθυνο (;) για αυτή την επέμβαση που δεν τιμά τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Αίγινας και απαιτεί την αποκατάσταση του τοπίου με τον σεβασμό που αρμόζει στον Χώρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H.P. Coulon        Σουζάννα Κράους
Πρόεδρος             Γραμματέας

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Η πόλη της Αίγινας είναι εκεί όπου βρίσκεται και το κύρι...