Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα.

Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα.

  Με εισηγητές την κυρία Βάλια Καραγιάννη Μαλτέζου, αρχιτέκτονα μηχανικό και τον κύριο Γρηγόρη Μαλτέζο, ενεργειολόγο μηχανικό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο εντευκτήριο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης ομιλία με θέμα: "Ενέργεια, περιβάλλον και οικολογική δόμηση στην Αίγινα". Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Γιώργος Μουτσάτσος. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κύριος Μαλτέζος μίλησε στο Aegina Portal για το περιεχόμενο της εισήγησης του: "Σήμερα μας κάλεσε ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Κυψέλης για να συζητήσουμε για την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικολογική δόμηση για όλη την Αίγινα. Εγώ θα αναπτύξω θέματα που αφορούν τη δουλειά μου, δηλαδή την ενέργεια και το περιβάλλον. Πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον για αυτούς που θα ακούσουν και τη συζήτηση που θα γίνει μετά. Ο στόχος είναι κατά το δυνατόν να αλλάξει η όψη της Αίγινας, προς το καλύτερο και το πιο οικολογικό".
  Από την πλευρά της η κυρία Βάλια Καραγιάννη Μαλτέζου είπε: "Ένα από τα θέματα που θα ασχοληθούμε θα είναι η οικολογική δόμηση σε σχέση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική η οποία βασικά είναι οικολογική. Θα δείξουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους ένα σπίτι μπορεί να γίνει οικολογικό και ταυτόχρονα να είναι και παραδοσιακό. Στη συνέχεια με ερωτήσεις και απαντήσεις θα μπούμε σε κάποια θέματα πιο εμπεριστατωμένα". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης, εκπρόσωποι φορέων καθώς και φίλοι του Συλλόγου που ήθελαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες της οικολογικής δόμησης στην Αίγινα.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές κυρία και κύριο Μαλτέζο που μας διάθεσαν το αρχείο της παρουσίασης για ελεύθερη μεταφόρτωση από το Aegina Portal. Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση

Προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Η πόλη της Αίγινας είναι εκεί όπου βρίσκεται και το κύρι...