"Ήρθαμε στην Αίγινα γιατί αγαπάμε το νησί !"


Μία ξεχωριστή στιγμή επιφύλαξαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Β' Γυμνασίου Κρυονερίου, οι οποίοι στο πλαίσιο της διήμερης σχολικής εκδρομής τους στην Αίγινα, έδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αγάπη τους για το νησί, τον πολιτισμό και την ιστορία του.  Έτσι, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του ναού. Δίπλα τους και άλλοι μαθητές από το νησί, που επίσης μπήκαν σε αυτόν "τον κύκλο φιλίας" που δημιουργούν οι παραδοσιακοί χοροί.  http://tinyurl.com/dxksyct

Ο εκπαιδευτικός κύριος Στέφανος Γανωτής, εξήγησε τους λόγους αυτής της εκδήλωσης, που προέρχονται από την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν οι μαθητές του σχολείου για την ιστορία του νησιού, την Καποδιστριακή περίοδο και όσα πλαισιώνουν τον πολιτισμό της Αίγινας. "Ήρθαμε στην Αίγινα γιατί αγαπάμε το νησί, θέλουμε τα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο και θεωρήσαμε ότι σαν πρώτο σταθμό, να έρθουμε στη Μητρόπολη, για πολλούς λόγους. Σημειολογικά η Μητρόπολη είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Αίγινα, και ιστορικά με τον Καποδίστρια και όλη αυτή η ιστορία που κουβαλάει πάνω της, είναι κάτι σημαντικό για εμάς. Θεωρώ ότι το καλύτερο πράγμα, για να δείξεις στα παιδιά όταν πηγαίνουν σε έναν καινούργιο τόπο, είναι να μην νιώθουν τουρίστες. Να νιώθουν ότι είναι επισκέπτες, φίλοι και ότι έρχονται σε φίλους. Η φιλοξενία σας είναι το καλύτερο για μας και για τα παιδιά", είπε ο κύριος Γανωτής, μιλώντας για την επίσκεψη τους στην Αίγινα. Τους μαθητές συνόδευσαν επίσης οι εκπαιδευτικοί, κυρίες: Ματίνα Κιούση και Χριστίνα Πούλιου.

Μετά τα χορευτικά, ακολούθησε ξενάγηση στο Μητροπολιτικό ναό από τον εφημέριο, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, ο οποίος δήλωσε ότι οι επισκέψεις σχολείων και νέων στη Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Αίγινα, είναι πια σχεδόν καθημερινή, ενώ είναι έκδηλο το ενδιαφέρον για την ιστορία του νησιού και του Μητροπολιτικού ναού.
Δημοσίευση σχολίου