Εκδήλωση: " Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα "

Εκδήλωση “ Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα “

 Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ολβία Πόλις” διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:"Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα" .
6
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας “ Ίδρυμα Π.& Ε. Ηρειώτη” το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 7 μμ
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χαιρετισμός Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη
Εισήγηση – Διάλεξη με θέμα: ”Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη” από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, πρέσβη Ελληνισμού.
Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ”Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και απόσπασμα επιστολών του συγγραφέα που αναφέρονται στην Αίγινα από τον ηθοποιό κ. Ανέστη Κορνέζο.
Διάλεξη της Καθηγήτριας φιλολόγου κας Αθηνάς Βουγιούκα, μέλους της συντονιστικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα:
”Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα”. Συζήτηση 
 Επίσης στην αίθουσα θα λειτουργεί η έκθεση: 
”Καζαντζάκης – Ζορμπάς” – Δύο ελεύθεροι άνθρωποι
 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην Γενεύη.
Ioannina74
"Ζορμπάς και η ελληνική δίψα για ζωή" είναι ο τίτλος άρθρου στην ελβετική Neue Zurcher Zeitung που περιγράφει πώς οι Έλληνες ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις με γιορτές και χορούς, όπως έκανε ο γνωστός ήρωας του Καζαντζάκη. "Είναι προσωπικό θέμα πώς αντιμετωπίζει κανείς μια κρίση, πολιτική ή προσωπική.
Δημοσίευση σχολίου