το Σύμφωνο των Νησιών !

Αυξημένη η συμμετοχή ελληνικών νησιωτικών Δήμων και περιφερειών στο νέο σύμφωνο που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες.

Σαράντα δήμαρχοι και περιφερειάρχες Ευρωπαϊκών νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, εκ των οποίων οι δεκαπέντε από το Αιγαίο, το Σύμφωνο των Νησιών αναλαμβάνοντας την πολιτική δέσμευση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 20% το 2020. Το Σύμφωνο των Νησιών είναι μια πρωτοβουλία παράλληλη με το Σύμφωνο των Δημάρχων η τελετή υπογραφής του οποίου διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας.
Οι συμμετέχοντες στο Σύμφωνο των Νησιών αναλαμβάνουν μία σειρά από σημαντικές υποχρεώσεις όπως να εκπονήσουν και να υποβάλουν αειφόρα ενεργειακά σχέδια δράσης για τα νησιά, να δρομολογήσουν και ωριμάσουν μία σειρά από έργα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και των μεταφορών, να κινητοποιήσουν επενδύσεις για τη χρηματοδότηση των έργων και να αναδείξουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών θα είναι ενισχυμένη. 
  • Νησιά-Μέλη του Δικτύου ΔΑΦΝΗ:
Επιλέξτε ένα νησί από τον κατάλογο. 

ΑΙΓΙΝΑ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΟΣ
ΘΗΡΑ
ΙΟΣ
ΚΕΑ
ΚΙΜΩΛΟΣ
ΚΥΘΝΟΣ
ΚΩΣ
ΛΕΙΨΟΙ
ΛΕΣΒΟΣ
ΛΗΜΝΟΣ
ΜΗΛΟΣ
ΜΥΚΟΝΟΣ
ΝΑΞΟΣ και Μικρές Κυκλάδες
ΝΙΣΥΡΟΣ
ΠΑΡΟΣ
ΠΑΤΜΟΣ
ΡΟΔΟΣ


ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΣΙΦΝΟΣ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΣΚΥΡΟΣ
ΣΥΡΟΣ
ΤΗΛΟΣ
ΥΔΡΑ
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
ΧΙΟΣ

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...