Μήνυμα για το νέο έτος !


  • Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, θάρρος, συλλογικό πνεύμα!

Τα μέλη της
Οικολογικής Αίγινας
ευχόμαστε στους συμπολίτες μας για το νέο έτος 2013, υγεία, αισιοδοξία και θάρρος.
Όσο και αν η ύφεση και η ανεργία εξαντλούν τις αντοχές μας, είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε θετικές αξίες για να δημιουργηθεί ελπίδα. 
Είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά  μας, να ξαναβρούμε τον κοινό μας βηματισμό μέσα από συλλογικούς αγώνες για την παραγωγική ανόρθωση, χωρίς όμως να επιτρέψουμε εκπτώσεις όσον αφορά την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Γιατί χωρίς υγιές περιβάλλον και συλλογικά αγαθά γινόμαστε δυο φορές φτωχοί.
Είναι ανάγκη, όσο σοβαρή κι αν είναι η απογοήτευση από την αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, να δυναμώσουμε την πολιτική μας συμμετοχή και όχι να κλειστούμε σε ιδιωτικές επιλογές. Να υπερασπίσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από όσους διακινούν ρατσισμό, μίσος και πολιτική βία.
Μπορούμε και πρέπει να στραφούμε σε απλές ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, αποφεύγοντας την επιδεικτική κατανάλωση ουσιαστικά άχρηστων προϊόντων, ανακυκλώνοντας συστηματικά και μειώνοντας την ενέργεια που ξοδεύουμε, όχι μόνο για το καλό της τσέπης μας αλλά και για το παγκόσμιο κλίμα.
Λιγότερη επίδειξη, περισσότερη αλληλεγγύη και συλλογικότητα, σεβασμός στην φύση που μας στηρίζει, είναι ο δρόμος να γίνει πράξη η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.


Οικολογική Αίγινα
Δημοσίευση σχολίου