Το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος γίνεται στην Αθήνα


Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Οι Πράσινοι στην Αθήνα, 8 έως 11 Νοεμβρίου
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα
Το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος γίνεται στην Αθήνα, τονίζοντας έτσι την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σημαντικά στελέχη των Ευρωπαίων Πράσινων, ευρωβουλευτές, βουλευτές, υπουργοί, και πάνω από 350 στελέχη και ηγέτες από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν σε μια μεγάλη προσπάθεια για την Ευρώπη των Πολιτών. Θέματα που θα συζητηθούν η κοινωνική Ευρώπη, η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης, ο ρόλος των πολιτών στη διαμόρφωση μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Πολιτών.

Ημέρες: Πέμπτη 8, Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Τόπος: Ξενοδοχείο Ντιβάνι Κάραβελ, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2
Περιεχόμενα:
 
 
Το Πρόγραμμα εργασιών του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Πράσινων
Πάνω από 350 στελέχη, 28 ευρωβουλευτές, υπουργοί, βουλευτές και ηγέτες των Πράσινων θα βρεθούν στην Αθήνα στις 8-11 Νοεμβρίου για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ). Η απόφαση για τη διεξαγωγή του στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Ευρωπαίων Πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των Ελλήνων Πράσινων.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία για όλες τις εργασίες του Συμβουλίου.
Δείτε για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα.
Για 
περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους συμμετοχής/εγγραφή.
Η αγγλική φόρμα | Η ελληνική.
 
Η κρίση ευκαιρία μετασχηματισμού του μοντέλου ανάπτυξης
Οι συνεπικεφαλής της τελευταίας εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο πρώην Ευρωβουλευτής των Οικολόγων ΠράσινωνΜιχάλης Τρεμόπουλος και ο περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ θα απαντήσουν σε ερωτήματα των Ευρωπαίων Πράσινων για τις αλλαγές στη ζωή των ελλήνων πολιτών, τις επιπτώσεις στην οικονομία, στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή. Έμφαση θα δοθεί σε ιδέες για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, σε εναλλακτικές πολιτικές όπως οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και η ενεργειακή αποδοτικότητα, καθώς και στο ρόλο της αυτοδιοίκησης για έξοδο από την κρίση.
Πότε: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ώρα 09.00-10.00.
 
Εναλλακτικές λύσεις προτείνουν οι Πράσινοι με στόχο την στήριξη της κοινωνίας
Στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Πράσινες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» συμμετέχουν ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, η Ρεμπέκα Χαρμς (συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο), o Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων), η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης, ενέργειας, δημόσιας διοίκησης και έρευνας). Η παρουσία των μελών του ΕΠΚ στην Ελλάδα αποτελεί σαφή στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων, του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο στην ελληνική κοινωνία. Οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ξεκαθαρίσει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Έχουν προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τις πράσινες κοινωνικές επενδύσεις, την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της δημοκρατικής νομιμότητας στη λήψη των αποφάσεων.
Πότε: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ώρα 10.00-13.00
 
Η απάντησή μας στην κρίση θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμα διλήμματα. Οι Πράσινοι παλεύουν για την κοινωνική Ευρώπη, την οικονομική, φορολογική και πολιτική ένωση. Πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Στη δημόσια, πανευρωπαϊκή συζήτηση αναδεικνύουν θέματα όπως η τραπεζική ένωση, η περιβαλλοντική διακυβέρνηση, η προστασία του κλίματος, τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, οι νέοι και η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολιτών. Με συντονιστές τον Φιλίπ Λαμπέρτς (ευρωβουλευτή και συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και την Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και παρεμβάσεις στελεχών των Πράσινων κομμάτων από διάφορες χώρες θα γίνει συζήτηση για την Ευρώπη που θέλουμε.
Πότε: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ώρα 16.00- 17.30
 
Συνεκτικές λύσεις για τη μετανάστευση, αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας
Το θέμα της μετανάστευσης απασχολεί πολλές κοινωνίες. Σχετίζεται με την κρίση σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ετοιμότητα κάθε κοινωνίας να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής, να βρίσκει λύσεις. Η οικονομική κρίση, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, οι ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις κάνουν το ζήτημα ακόμα πιο επίκαιρο. Η ομάδα εργασίας για την μετανάστευση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος οργανώνει συζητήσεις πάνω στο θέμα και μια επίσκεψη σε κάποιο κέντρο κράτησης το Σάββατο το απόγευμα, ώστε να ρίξουμε φως ειδικά στην κατάσταση στην Ελλάδα. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γιώργος Τσαρμπόπουλος (επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), Γιούντιθ Σαρτζεντίνη (ευρωβουλευτής των Πράσινων), Μαρία Καλλή-Πίνιου(υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων για την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ακτιβίστρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων) καιΛορέτα Μακόλευ (πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών). Συντονίζει η δημοσιογράφοςΜαριλένα Κατσίμη.
Πότε: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 11.15-13.00
 
Πράσινη άποψη για τις εξορύξεις στην Ευρώπη
Σε όλα τα Βαλκάνια απλώνονται οι προσπάθειες εταιριών για επενδύσεις σε μέταλλα και κυρίως σε χρυσό. Ξεσηκώνονται αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και περιβαλλοντικών οργανώσεων οι οποίες θέτουν, αναπάντητα συνήθως, ερωτήματα για τη διαφάνεια τέτοιων αποφάσεων και τα κριτήρια επιλογής. Υπάρχουν άλλες λύσεις; Πώς συνδέεται η πολιτική για αποτελεσματική χρήση των πρώτων υλών με το θέμα των εξορύξεων; Ποια είναι η άποψη των Πράσινων για τις εξορύξεις στην Ευρώπη; Στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώνεται συμμετέχουν οι Reinhard Bütikofer(αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, εισηγητής για το θέμα των πρώτων υλών στο Ευρωκοινοβούλιο), Jonas Eriksson (βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Εμπορίου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τους Σουηδούς Πράσινους),Borislav Sandov (συμπρόεδρος των Πράσινων -Zelenite, Βουλγαρία), Νίκος Χρυσόγελος(ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ευρωκοινοβούλιο, Ελλάδα), Oras Tynkkynen (μέλος των Φιλανδών Πράσινων - Vihreät De Gröna).
Πότε: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 16.30-18.00
 
Ψηφιακά Δικαιώματα
Τα ψηφιακά δικαιώματα, απόλυτα συνυφασμένα με τα ατομικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα στον 21ο αιώνα, βρίσκονται στο προσκήνιο με την ήττα της ACTA, μια ήττα που συντονίστηκε και γιορτάστηκε από τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην Αθήνα, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα συζητήσουν την τρέχουσα δομή των ατομικών δικαιωμάτων στην οποία αντικατοπτρίζεται ο σκοπός και η δυναμική των ψηφιακών δικαιωμάτων. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Jan Philip Albrecht (Γερμανός Πράσινος ευρωβουλευτής), Eva Lichtenberger(Αυστριακή Πράσινη ευρωβουλευτής), εκπρόσωπος της οργάνωσης Bits of Freedom (Ολλανδία) και Jérémy Zimmermann, La Quadrature Du Net (Γαλλία).
Πότε: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 18.30-20.00
 
Από την αρχή της ελληνικής κρίσης που αποκάλυψε και τη βαθύτερη κρίση στην Ευρωζώνη, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας, με πολιτικές παρεμβάσεις τους, εκθέσεις, τοποθετήσεις, διαβήματα, και επισκέψεις στην Ελλάδα.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...