Τρίτη 5 Ιουνίου: Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος:


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
- Η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς



Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική διέξοδος από την κρίση χωρίς προστασία του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.  Σε συμβολικές παρεμβάσεις τους ανέδειξαν το τραγικό έλλειμμα περιβαλλοντικής πολιτικής καθώς και την αξία των φτηνών και αξιόπιστων μαζικών συγκοινωνιών σε περίοδο κρίσης.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΥΠΕΚΑ αναδεικνύοντας το βαρύ τίμημα στο περιβάλλον από τα μέτρα του μνημονίου και την ουσιαστική απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής και στρατηγικής για τη χώρα
  • Μοίρασαν σε πολίτες στο Σύνταγμα 1000 εισιτήρια μαζικών συγκοινωνιών τονίζοντας πως αυτές μπορούν να είναι κλειδί τόσο για προστασία του περιβάλλοντος και πιο ανθρώπινες πόλεις, όσο και για μείωση των εξόδων για τις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούν να αποκτήσουν κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο για το περιβάλλον και τα συλλογικά αγαθά τονίζοντας πως η υποβάθμισή τους σε καιρούς λιτότητας μας κάνει δύο φορές φτωχούς.
Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε σχετικά: «Η ήμερα περιβάλλοντος για τους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι γιορτή. Είναι υπενθύμιση όσων δεν έχουμε κάνει και οφείλουμε να κάνουμε για να μην υπάρξουν νέες χίμαιρες που θα θεωρούν τους ανθρώπους και το περιβάλλον, εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη και το κέρδος. Εμείς επιμένουμε σε μια ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και γι' αυτό θα βρισκόμαστε πάντα όπου υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και περιβάλλον που καταστρέφεται.»
Παράλληλα, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, επισκέφθηκε σήμερα την Ήπειρο.



Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...