Δυο Αιγινήτες στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Α’ Πειραιά και Νήσων.


--




- στην εναλλαγή της εξουσίας και στην αμεσοδημοκρατία, αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη μόνο μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα,
- υποστηρίζει ότι δεν πωλούνται οι υπηρεσίες κοινωνικών παροχών, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η δημόσια γη, οι φυσικοί μας πόροι, θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την ελληνική κυριαρχία και
-διακηρύσσει την ανάγκη οικονομικής εξομάλυνσης μισθών και παροχών δημοσίου.
Είναι το κόμμα που αγαπά, προστατεύει και προτάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια για όλους, όπως επίσης και τον πολιτισμό και το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία!
Ρωτήσαμε τους δύο Αιγινήτες Οικολόγους, τους υποψήφιους Γρηγόρη Μαλτέζο και Μάκη (Ματθαίο) Πολυκράτη για την ανάπτυξη με οικολογικούς όρους στην περιοχή μας και σας παραθέτουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις τους:
 - Θέλουμε η γειτονιά μας να διατηρήσει και να εμπλουτίσει τον δικό της τοπικό χαρακτήρα, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από την φύση και την ιδιαίτερα πλούσια ιστορία της και να μην καταλήξει υποβαθμισμένη και ουδέτερη, όπως έχει συμβεί σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας.
- Θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν νησιά, με τις εξοχές τους και το όμορφο τοπίο τους, που δεν σηκώνει επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, να διατηρήσουν την ιδιαίτερη αγροτική οικονομία τους αλλά και τον δασικό και φυσικό τους πλούτο.
- Θέλουμε να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά, που σήμερα παραμένει άγνωστη και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένη. Το μέλλον των νησιών μας βρίσκεται στον ποιοτικό πολιτιστικό , συνεδριακό τουρισμό και τον οικοτουρισμό.
- Θέλουμε την προστασία των τοπικών μας προϊόντων, π.χ. του φιστικιού της Αίγινας, των εσπεριδοειδών του Γαλατά, του ελαιόλαδου της Τροιζηνίας και την προώθηση της βιολογικής γεωργίας. Πολύ καίριο είναι η επίλυση του προβλήματος του νερού, με μικρά φράγματα, δεξαμενές για το βρόχινο νερό και αφαλάτωση.
- Θέλουμε περισσότερες ευκαιρίες για τους ψαράδες μας, έλεγχο των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών και την δημιουργία θαλάσσιου πάρκου Σαρωνικού.
- Θέλουμε μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων, με διαχωρισμό από το σπίτι και κομποστοποίηση.
- Θέλουμε ένα χωροταξικό, που δεν θα προτρέπει την περαιτέρω οικοπεδοποίηση διασφαλίζοντας τον παραδοσιακό, εξοχικό, αγροτικό και νησιωτικό χαρακτήρα των νησιών μας.

Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας !

  Τα πολιτιστικά μονοπάτια   Select Language Τα πολιτιστικά μονοπάτια της Αίγινας  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αίγινας με τη...